Recensie: Tim en Emma Flannery – De bizarste beesten ooit

Recensie: Tim en Emma Flannery – De bizarste beesten ooit


De natuurlijke wereld zit vol wonderen, maar de meeste van de grootste, wildste en bizarste dieren die ooit bestonden zijn inmiddels uitgestorven. Als we de meest verbazingwekkende wezens die ooit leefden willen ontmoeten, moeten we – in onze verbeelding – duizenden jaren terugreizen naar de tijd dat ze leefden. De bizarste beesten ooit neemt je mee op een fantastische reis door de geschiedenis. Je zult hardop lachen… en griezelen van afschuw!

ISBN: 9789047713937 – Uitgever Lemniscaat – Aantal pagina’s: 256  – Kinderboek/Informatief


*****

5 van de 5 sterren — Joke


Start scrollen!

Vanaf hier weet je binnen één minuut of dit boek bij je past.

Recensie in één zin

‘Een boek bomvol bizarre feiten en vrolijke tekeningen.’

Wat heb ik aan dit boek?

*****

Het boek maakt je vooral nieuwsgierig naar het leven op aarde duizenden jaren geleden. Je ontdekt dat fossielen heel veel kunnen vertellen over hoe dieren geleefd hebben in verschillende tijdsperiodes. Het boek staat vol met interessante weetjes en wetenschappelijke feiten.
Je komt ogen tekort bij alle kleurrijke tekeningen.
— Joke

Schrijfstijl

*****

De bizarste beesten ooit is een geweldig naslagwerk, waar je heerlijk keer op keer doorheen bladert.
Boven een stukje tekst staat een pakkende kop zodat je meteen ziet waar het over gaat. Deze teksten worden vervolgens heel speels onderbroken door vrolijke tekeningen en tekstballonnen.
De kleurrijke tekeningen zijn gemaakt door Maude Guesne.
— Joke

Passage uit het boek

‘EEN SONISCHE KNAL:
De Diplodocus had misschien een heel bijzonder talent. Sommige wetenschappers denken dat hij het uiteinde van zijn staart zo snel kon zwiepen dat het een supersonische knal veroorzaakte! Een supersonische knal ontstaat als een voorwerp sneller gaat dan de geluidssnelheid, die 343 meter per seconde bedraagt. Dat is supersnel. Je hebt misschien wel eens gehoord hoe iemand een zweep liet knallen. De Diplodocus kon zijn staart op deze manier gebruiken als verdediging om roofdieren af te weren. Stel je voor dat je door die lange, supersnelle staart geslagen wordt. Au!’

Voor wie is dit boek?

De bizarste beesten ooit is geschikt voor kinderen vanaf 9 jaar. Jongens of meisjes die gek zijn op bijzondere dieren of op het leven op deze planeet van lang, heel lang geleden zullen genieten van dit boek. En als ze van fossielen houden, gaan ze wellicht wel in hun woonplaats of in de buurt wel op zoek naar fossielen. In het boek wordt daarover alles uitgelegd.
— Joke

Voor vrouwen of mannen?

vrouw-of-man

50%

50%

Hoe dik is de pil?

256 pagina’s
dikke-pil

Ook gelezen? Hoeveel sterren geef jij dit boek?

 


boekiewoogie-beeldmerk


+ Er zijn nog geen reacties

Reactie toevoegen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.