Recensie: Toni Coppers – De moord op Arno Linter

Recensie: Toni Coppers – De moord op Arno Linter


Het verhaal begint op het moment dat de negentienjarige Arno Linter op een onvoorstelbare manier vermoord wordt. Het lijkt aanvankelijk een moordzaak die snel opgelost zal raken, omdat alle sporen wijzen in de richting van één welbepaalde dader. Commissaris Liese Meerhout blijft twijfelen of ze effectief de moordenaar gevat hebben, maar ze staat alleen met haar hypothese.

Als er kort na elkaar nog een aantal jonge mensen vermoord worden, lijkt er een verband te bestaan tussen deze moorden en de moord op Arno. Het wordt uiteindelijk een wedren tegen de tijd om te voorkomen dat er nog meer slachtoffers vallen. Intussen wordt de druk op het team van Liese Meerhout opgevoerd door de media en de publieke opinie.

ISBN: 9789022337806 – Uitgeverij Manteau  – Aantal pagina’s: 321 – Thriller


*****

5 van de 5 sterren – Marita


Start scrollen!

Vanaf hier weet je binnen één minuut of dit boek bij je past.

Recensie in één zin

De moord op Arno Linter is een thriller van topniveau met een heel menselijke inslag.’

Hoofdpersonages

*****

Commissaris Liese Meerhout leidt het Antwerpse rechercheteam. Zij wordt bijgestaan door een vast team dat bestaat uit nog drie andere personen. Michel Masson, goede vriend en schoonvader van Liese. Laurent, met wie ze een nogal problematische verstandhouding heeft, maar op wie ze altijd kan rekenen. Tot slot is Nouredinne al jaren een trouw lid van het team.
— Marita

Sfeer

*****

Zoals kan verwacht worden van een goede thriller is de spanning in De moord op Arno Linter bij sommige passages om te snijden. Hoe gruwelijk de feiten ook zijn, het blijft een aangenaam boek om te lezen. Toni Coppers hecht veel belang aan de emoties van de personages, wat ervoor zorgt dat de lezer zich heel betrokken voelt.
— Marita

Schrijfstijl

*****

Net zoals in zijn eerdere boeken valt Toni Coppers meteen met de deur in huis. Het verhaal komt pijlsnel op gang, reeds vanaf de eerste bladzijde worden we letterlijk geconfronteerd met De moord op Arno Linter. De schrijver slaagt erin om de aandacht van de lezer vast te houden door de verrassende plotwendingen. Telkens als je denkt te weten wie de dader is, moet je enkele bladzijden verder alweer toegeven dat je verkeerd gokte.
— Marita

Passage uit het boek

‘We zijn het bij Moordzaken gewend om met druk om te gaan. Druk van de media, van de publieke opinie en van onze bazen. Dit is niet de eerste keer.’ Pauze. ‘Maar er zijn drie jonge mensen in gruwelijke omstandigheden vermoord en … ‘ Hij keek Liese aan en kreeg een grimmig trekje om de mond. ‘Sorry, vergeten. Zoals het ernaar uitziet, zitten we misschien met hetzelfde moordwapen bij zowel Sam als bij die jongen in de Quick. Vier jonge mensen, dus.’
Hij liet bewust een korte stilte vallen en Liese haakte erop in.
‘Wat ook wil zeggen dat we de zaak-Arno Linter opnieuw moeten openen.’
‘Ze is nooit gesloten geweest’, antwoordde Torfs.
Liese liet echter niet zo snel los.
‘Echt? Dan was het misschien alleen een indruk.’

Leesvoorschrift

Op een bankje in de zon, met een koud blikje frisdrank bij de hand.

Voor vrouwen of mannen?

vrouw-of-man

50%

50%

Hoe dik is de pil?

321 pagina’s
dikke-pil

Ook gelezen? Hoeveel sterren krijgt dit boek van jou?

 


boekiewoogie-beeldmerk+ Er zijn nog geen reacties

Reactie toevoegen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.