Recensie: Toni Coppers- Messias

Recensie: Toni Coppers- Messias


Wanneer een poetsvrouw het lijk vindt van de pastoor, die op gruwelijke wijze vermoord werd, start voor commissaris Liese Meerhout en voor de rest van het politieteam, een haast onmogelijke zoektocht naar de dader. De schokkende gebeurtenissen stapelen zich op, waardoor de druk op het politieteam alleen nog maar groter wordt. Wie is tot deze gruwelijke daden in staat en wat maakt dat iemand zo handelt? Het is aan Liese en haar collega’s om hier het antwoord op te vinden.

ISBN: 9789022336694 – Standaard Uitgeverij – Aantal pagina’s: 339 – Thriller


*****

4 van de 5 sterren – Marita


Start scrollen!

Vanaf hier weet je binnen één minuut of dit boek bij je past.

Recensie in één zin

‘Messias is een meesterlijke thriller die je van de ene naar de andere, soms gruwelijke, verassing voert.’

Hoofdpersonages

*****

Liese Meerhout is de commissaris die het onderzoek naar de gruwelijke moorden leidt. Ze werkt samen met Michel Mason die naast vriend en politiepartner ook nog haar schoonvader is. Samen proberen zij het gruwelijke raadsel op te lossen die naar de dader zal leiden.
— Marita

Sfeer

*****

Het is een boek dat je in één ruk wil uitlezen. De sfeer is er een van frustratie en machteloosheid. Maar ook van empathie en ongewild begrip voor de dader. Het is daardoor een boek dat gemengde gevoelens meebrengt ten opzichte van de dader.
— Marita

Schrijfstijl

*****

Toni Coppers valt meteen met de deur in huis. Vanaf de eerste bladzijde word je meegesleurd in het verhaal. De personages worden duidelijk omschreven, je hebt heel vlug het gevoel dat je ze kent. Alhoewel dit het zoveelste boek is met Liese als hoofdpersonage voel je de sfeer vlug aan zonder de voorafgaande boeken gelezen te hebben.
— Marita

Passage uit het boek

‘Zes maanden geleden was Marga getuige geweest van een gruwelijk schouwspel. Ze was aan het wandelen met haar hond Lucy toen ze in het bos een brandend lichaam zag. Een man was vastgebonden aan een boom en hij schreeuwde terwijl zijn kleren en de stam van de boom aan het branden waren. Het was zo onthutsend dat ze eerst niet kon bewegen, zei ze. Dan was ze zo snel ze kon naar het dichtstbijzijnde huis gelopen en had daar de hulpdiensten gebeld.’

Leesvoorschrift

Dit is een perfect boek om te lezen op een lange donkere winteravond, terwijl niemand je stoort.

Voor vrouwen of mannen?

vrouw-of-man

50%

50%

Hoe dik is de pil?

339 pagina’s
dikke-pil

Ook gelezen? Hoeveel sterren krijgt dit boek van jou?

 


boekiewoogie-beeldmerk+ Er zijn nog geen reacties

Reactie toevoegen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.