Recensie: Ulrich Schmid – Vogels

Recensie: Ulrich Schmid – Vogels


Vogels is een boek dat een originele kijk biedt op de vele vogels om ons heen. Geen traditionele vogelgids maar een geïllustreerde liefdesverklaring aan onze gevederde vrienden.
Ornitholoog en natuurkenner Ulrich Schmid schreef eenendertig meeslepende portretten van bekende en minder bekende vogelsoorten. Elk hoofdstuk bevat een uitgebreide beschrijving van de vogel in de vorm van grappige en informatieve verhalen en beschrijvingen over de relatie tussen de vogel en de mens.

ISBN: 9789089898746 – Uitgeverij TERRA – Aantal pagina’s: 231 – Informatief


*****

5 van de 5 sterren — Joke


Start scrollen!

Vanaf hier weet je binnen één minuut of dit boek bij je past.

Recensie in één zin

‘Een aanwinst voor elke vogelliefhebber.’

Wat heb ik aan dit boek?

*****

Vogels geeft je een bijzonder originele kijk op de vogels om ons heen. Hoe meer we over ze weten, des te meer verbazen we ons over hun onvoorstelbare vermogens, aanpassingen en overlevingsstrategieën.
— Joke

Schrijfstijl

*****

Ulrich Schmid heeft Vogels op een verhalende wijze geschreven en gebruikt daarbij oude bronnen en recente onderzoeksresultaten. Hij heeft zich mede laten inspireren door de zang en kleuren van de vogels.
De prachtige illustraties, getekend door Paschalis Dougalis, zijn een lust voor het oog.
— Joke

Passage uit het boek

‘HUISMUS
Passer domesticus

Ongeveer 8500 jaar geleden introduceerden immigranten uit Klein-Azië de akkerbouw in Midden-Europa. Daarmee kregen de jagers en verzamelaars ook een cultuur (het Latijnse woord cultura betekent nota bene ‘akkerbouw’). In het gevolg van deze immigranten bevond zich een onopvallend vogeltje, waarvoor deze ingrijpende omwenteling in de leefwijze van de mensheid ongekende mogelijkheden bood: de mus.’

Voor wie is dit boek?

Het boek Vogels is geschikt voor elke natuurliefhebber omdat de natuur centraal staat in dit boek. Veel van de verhalen gaan over aanpassing en verandering, en over de wijze waarop vogels erin slagen nakomelingen te produceren en zo hun levensdoel te vervullen. In het boek zul je ook lezen over een aantal succesvolle natuurbeschermingsprogramma’s om de dramatische achteruitgang van de meeste van onze vogelsoorten tegen te gaan.
— Joke

Voor vrouwen of mannen?

vrouw-of-man

50%

50%

Hoe dik is de pil?

231 pagina’s
dikke-pil

Ook gelezen? Hoeveel sterren krijgt dit boek van jou?

 


boekiewoogie-beeldmerk


+ Er zijn nog geen reacties

Reactie toevoegen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.