Recensie: Veronica Roth – Carve the mark 2 -The fates divide

Recensie: Veronica Roth – Carve the mark 2 -The fates divide


De levens van Cyra Noavek en Akos Kereseth zijn bepaald door hun lotsbestemmingen. Het lot van Akos is dat hij zal sterven in dienst van de familie Noavek, maar toch is hij verliefd geworden op Cyra. Dan eist Cyra’s dood gewaande vader Lazmet, een meedogenloze tiran, de Shotet-troon op. Akos vreest dat zijn einde dichterbij is dan ooit. Lazmet staat op het punt een barbaarse oorlog te ontketenen en Cyra en Akos willen hem koste wat het kost tegenhouden. Ze moeten hun familie, hun rijk en misschien zelfs elkaar verraden en bepalen waar hun loyaliteit ligt.

ISBN: 9789000354245 – Uitgeverij Unieboek│ Het Spectrum – Aantal pagina’s: 368 – Young Adult & Sci-fi & fantasy


*****

5 van de 5 sterren – Annechien


Start scrollen!

Vanaf hier weet je binnen één minuut of dit boek bij je past.

Recensie in één zin

‘Het laatste deel van de serie houdt je compleet in zijn greep en laat je niet meer los.’

Hoofdpersonages

*****

The fates divide is geschreven vanuit vier perspectieven, Cyra Noavek, Akos Kereseth, Cisi Kereseth en Eijeh Kereseth. Nu de vader van Cyra, Lazmet, toch blijkt te leven en de Shotet-troon opeist, loopt het pas echt mis. Hij is een meedogenloze man en Cyra wil hem hoe dan ook vermoorden. Dit blijkt toch niet zo makkelijk te zijn als gedacht. Het volk van Shotet is loyaal aan Lazmet en ziet Cyra liever sterven. Je leest de veranderingen die Cyra doormaakt en hoe ze langzaam haar hart openstelt voor anderen. Iets wat ze nog nooit gedaan heeft vanwege haar krachten, want ze blijft bang dat iemand misbruik van haar gaat maken. Dat is iets wat ze nooit meer laat gebeuren! Haar loyaliteit wordt op de proef gesteld, want ze staat voor lastige keuzes.

Akos ziet Lazmet ook liever sterven en steunt Cyra hierin, want zijn liefde voor haar groeit met de bladzijde. De veranderingen die Akos doormaakt, zijn juist het tegenovergestelde, want hij wordt steeds harder en daardoor ook steeds gevaarlijker. Niets zal hem stoppen om Lazmet te stoppen. Akos moet daarbij moeilijke beslissingen nemen die zijn loyaliteit aan Cyra, zijn familie en zijn land testen.

Cisi haar liefde voor bondskanselier Isae heeft haar naar de andere kant van de streep getrokken. Cisi is de zus van Akos. Isae wil namelijk niet alleen Lazmet vermoorden, maar ook Cyra. Isae is ervan overtuigt dat het volk van Shotet schuldig is aan al het onheil wat er is gebeurd. Cisi steunt haar hierbij en daarom wordt ook haar loyaliteit op de proef gesteld!

Eijeh, de broer van Akos, is een orakel en krijgt dus visioenen over de toekomst. Echter is het niet helemaal duidelijk aan welke kant hij nou staat, door wat zich in eerste deel van de serie heeft afgespeeld.

Doordat the fates divide vanuit meerdere perspectieven is geschreven, snap je steeds beter waarom iemand een bepaalde keuze heeft gemaakt. Je krijgt het namelijk vanuit verschillende perspectieven mee.
— Annechien

Sfeer

*****

Wat een spanning zeg! The fates divide gaat gelijk verder waar Carve the mark is gestopt en dat is zo ontzettend fijn, want je zit gelijk midden in het verhaal. Het speelt zich weer op een andere planeet af en dat is interessant om te lezen, want daar gebeuren zoveel dingen en de planeet is levendig beschreven. De verschillede sferen die Veronica Roth weet te creëren zijn erg indrukwekkend. Zodra je in een ander perspectief zit, is de sfeer gelijk anders. Zo merk je pas echt hoe verschillend de hoofdpersonen zijn. Ondanks dat hun doel hetzelfde is, namelijk het vermoorden van Lazmet.
— Annechien

Schrijfstijl

*****

Alles is zo levendig beschreven en dat maakt de schrijfstijl echt fantastisch. Vanaf de eerste bladzijde zit je er al middenin en het enige wat je wil is het boek uitlezen! Elk perspectief heeft wel een hoofdverhaallijn en dus gebeurt er constant wel iets. Dat maakt het ook zo boeiend om te lezen. Er staan echter wel allemaal nieuwe woorden en benamingen in, want het speelt zich natuurlijk af op een andere planeet. Dit moet je wel even ontraffelen, maar dat maakt het boek ook weer erg interessant. Gelukkig staat achter in het boek een woordenlijst met de betekenis van de woorden. Die heb je op een gegeven moment echt niet meer nodig, want je weet precies wat alles betekent.
— Annechien

Passage uit het boek

‘Goed zo,’ zei ze. ‘We moeten het over je toneelspel hebben. De volgende keer dat je hem ziet, zal hij verwachten dat er iets veranderd is. Daar moet je je dus naar gedragen.’
‘Hoe dan?’
‘Doe alsof je doorzettingsvermogen afneemt,’ zei ze. ‘Dat kan niet moeilijk zijn. Geef hem een beetje informatie. Iets wat hij horen wil, maar wat niet je missie in gevaar brengt. Zeg wat je missie is.’
‘Waarom?’ Akos keek haar chagrijnig aan. ‘Je weet wat mijn missie is.’
‘Je moet jezelf elk moment van de dag vertellen wat je missie is, anders loopt het niet goed af. Zeg wat je missie is!’
‘Hem vermoorden,’ zegt Akos. ‘Mijn missie is hem vermoorden.’
‘Is het je missie om trouw te blijven aan je familie, vrienden, je land?’
Akos wierp een boze blik toe. ‘Nee.’

Leesvoorschrift

Lees The fates divide als je lekker in de zon ligt met een drankje bij de hand. Zorg dat je genoeg tijd hebt, want je legt dit boek niet meer aan de kant!

Voor vrouwen of mannen?

vrouw-of-man

50%

50%

Hoe dik is de pil?

368 pagina’s
dikke-pil

Ook gelezen? Hoeveel sterren krijgt dit boek van jou?

 


boekiewoogie-beeldmerk


+ Er zijn nog geen reacties

Reactie toevoegen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.