Recensie: Yoshi Yoshitani – Onder dezelfde sterrenhemel

Recensie: Yoshi Yoshitani – Onder dezelfde sterrenhemel


In deze klinkende verhalencollectie komen geliefde sprookjes, culturele fabels, oude mythes en inspirerende godenverhalen tot leven – waaronder Repelsteeltje, Koning Arthur, Aladdin, Alexander de Grote, De kraanvrouw en Sun Wukong. Yoshi Yoshitani vertelt achtenzeventig fantastische verhalen in haar eigen woorden en vertaalt ze naar adembenemende en betoverende illustraties.

In deze collectie zijn terugkomende thema’s verweven, zoals het overwinnen van het kwade, omgaan met tegenspoed en het vinden van liefde en gezelschap. Net zoals in de boeken van Goodnight Stories for Rebel Girls worden de verhalen van Yoshitani geschreven om sterke vrouwelijke personages en perspectieven te benadrukken.

ISBN: 9789463832403 – Pelckmans Uitgevers – Aantal pagina’s: 167 – Sprookjesboek


*****

5 van de 5 sterren – Nienke


Start scrollen!

Vanaf hier weet je binnen één minuut of dit boek bij je past.

Recensie in één zin

‘Prachtige verhalen over diverse culturen uit de hele wereld.’

Hoofdpersonages

*****

Wie kent de Kleine Zeemeermin, Aladdin, en Jaap en de Bonenstaak nou niet? Niet alleen werpt Onder dezelfde sterrenhemel licht op de bekendere sprookjes en mythes, ook worden minder bekendere verhalen verteld. Denk hierbij aan verhalen die vroeger binnen verschillende stammen werden verteld of verhalen die al van generatie op generatie doorgegeven worden.
Zo komen er dus allemaal verschillende hoofdpersonages aan bod.
— Nienke

Sfeer

*****

Wat kan ik genieten van mythische sferen, Onder dezelfde sterrenhemel zit er vol mee. Sprookjes die mij vroeger al voor het slapengaan werden verteld zijn nu aangevuld door minder bekendere verhalen. Ik vond het een genot om kennis te mogen maken met de verschillende stammen, oorsprongen van culturen en verschillende werelddelen.
— Nienke

Schrijfstijl

*****

Yoshitani schrijft toegankelijk en erg boeiend. Naast dat deze bundel door haar geschreven is, zijn ook de prachtige illustraties van haar hand. Het zijn illustraties die de korte verhaaltjes perfect bijstaan en waar ik naar kon blijven staren.
— Nienke

Passage uit het boek

‘De tweelingbroers groeiden op en werden gevierde jagers en krijgers, maar ze voelden zich nooit op hun gemak bij de mensen. Dus toen hun moeder jaren later van ouderdom stierf, veranderden de twee zichzelf in een beer en gingen terug naar de bossen in de bergen. Ze zouden zich nooit meer laten zien.’

Leesvoorschrift

Lees deze verhalenbundel samen of alleen voor het slapengaan. Droom weg bij de magische taferelen en kom tot rust.

Voor vrouwen of mannen?

vrouw-of-man

50%

50%

Hoe dik is de pil?

167 pagina’s
dikke-pil

Ook gelezen? Hoeveel sterren krijgt dit boek van jou?

 


boekiewoogie-beeldmerk+ Er zijn nog geen reacties

Reactie toevoegen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.