Recensie: David Lagercrantz – Wat ons niet zal doden

Recensie: David Lagercrantz – Wat ons niet zal doden


Hij is een charmante man, een kritische journalist van middelbare leeftijd, en uitgever van het beroemde en beruchte tijdschrift Millennium. Zij is een jonge, gecompliceerde vrouw met piercings en tattoos én ze is een hacker van wereldklasse. In Wat ons niet zal doden kruisen Mikaels en Lisbeths wegen opnieuw en gaat hun verhaal van Stieg Larssons Millennium-serie verder.
Het tijdschrift Millennium heeft nieuwe eigenaren gekregen. Boze tongen beweren dat Mikael Blomkvist zijn beste tijd heeft gehad. Lisbeth Salander is rusteloos. Ze neemt risico’s die ze normaal gesproken zou vermijden. Als Blomkvist een telefoontje van ene professor Frans Balder krijgt, hoopt hij met deze informatie de scoop te hebben die hijzelf en Millennium zo hard nodig hebben. Balder is een autoriteit op het gebied van kunstmatige intelligentie en zegt zeer gevoelige informatie te hebben over de Amerikaanse inlichtingendiensten. Ook blijkt hij contact te hebben gehad met Lisbeth …

ISBN: 9789 056 725 334 – Signatuur – Aantal pagina’s: 448


*****

3 van de 5 sterren — Tim


scrollen

Vanaf hier weet je binnen één minuut of dit boek bij je past.

Start!

Recensie in één zin

‘Wat ons niet zal doden is een degelijke thriller, een pageturner zo nu en dan, maar het is niet een boek dat bijblijft.’

Hoofdpersonages

*****

Mikael Blomkvist en Lisbeth Salander floreren ook in dit deel als hoofdpersonages. Dit komt vooral doordat Stieg Larsson in de eerste drie van de Millennium reeks zo gestructureerd gebouwd heeft aan deze personages. Hoewel de erfenis niet makkelijk was kwamen de hoofdpersonages erg goed uit de verf.
— Tim

Sfeer

*****

Het verhaal speelt zich af in de Zweedse regen, windhozen en stormen. De sfeer in het boek is vooral heel erg wat je al gewend was van de levens van Salander en Blomkvist maar dan oppervlakkiger, het boek voelt als een te kort bezoek aan goede vrienden.
— Tim

Schrijfstijl

*****

Wat een super moeilijke klus moet dit geweest zijn voor David Lagercrantz. Met iedere zin de erfenis niet proberen te schaden. Al met al heeft hij dit keurig gedaan, maar wel binnen de lijntjes. Lagercrantz schrijft pakkend en zijn stijl is no-nonsens. Dit boek is een keurig en vermakelijke beschrijving van een nieuw avontuur van Mikael en Lisbeth. Als er nog een deel komt hoop ik dat het boek wat meer eigen zal voelen voor Lagercrantz.
— Tim

Passage uit het boek

‘Mikael Blomkvist maakte zich erg ongerust over August en Lisbeth en had dus weer niet lang geslapen. Steeds weer probeerde hij Lisbeth te bellen op haar RedPhone-app, maar ze reageerde niet. Sinds gistermiddag had hij geen woord meer van haar gehoord. Nu zat hij op de redactie en probeerde hij in zijn werk te vluchten en te begrijpen wat hij over het hoofd had gezien. Hij had al een tijdje vaag gevoel dat er iets elementairs ontbrak in het plaatje, iets wat nieuw licht op de situatie zou kunnen werpen. Misschien was het slechts wishful thinking en zocht hij er te veel achter.’

Leesvoorschrift

13-sneeuw

Lees dit boek binnen, terwijl het buiten regent, stormt of sneeuwt. Net als in het boek zelf, drink daarbij wat warms.

Voor vrouwen of mannen?

vrouw-of-man

50%

50%

Hoe dik is de pil?

448 pagina’s
dikke-pil

Ga je dit boek lezen?

 


boekiewoogie-beeldmerk


+ Er zijn nog geen reacties

Reactie toevoegen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.