Recensie: Rachel Hauck – Tussen de regels door

Recensie: Rachel Hauck – Tussen de regels door


Lexa en Jett zijn al een tijdje uit elkaar als ze allebei een anonieme uitnodiging ontvangen voor een geheim verhalengenootschap. Allebei hebben ze geen flauw idee van wie deze uitnodiging afkomstig kan zijn. En allebei zijn ze te nieuwsgierig om niet naar de eerste bijeenkomst te gaan. Dat ze elkaar daar tegen het lijf lopen, is even een flinke tegenvaller… of is het een nieuwe kans?

Samen met taxichauffeur Chuck, bejaarde weduwe Ed en zakenvrouw Coral beginnen Lexa en Jett aan het herschrijven van hun verhaal. Elke week ontmoeten ze elkaar in een oude bibliotheek. Tussen vijf mensen die aanvankelijk vreemden voor elkaar zijn, ontstaat langzaam maar zeker een hechte vriendschap. Want wie hen ook heeft uitgenodigd, één ding staat vast: het delen van verhalen kan levens veranderen.

ISBN: 9789029730167 – KokBoekencentrum Uitgevers – Aantal pagina’s: 425 – Roman


*****

5 van de 5 sterren – Kaylee


Start scrollen!

Vanaf hier weet je binnen één minuut of dit boek bij je past.

Recensie in één zin

‘Prachtig verhaal over vijf personen die per toeval samenkomen en gezamenlijk hun verleden verwerken.’

Hoofdpersonages

*****

In Tussen de regels door komen vijf mensen samen door middel van een anonieme uitnodiging. Iedere maandagavond komen ze bij elkaar in een privébibliotheek, eten ze samen en wisselen ze verhalen uit. De hoofdpersonen zijn stuk voor stuk heel verschillende personen.
Jett is hoogleraar en schrijver. Hij is bezig met het afronden van zijn laatste boek. Hij is getrouwd geweest met Lexa en heeft kort voor de scheiding zijn broer Storm verloren. Het verlies van zijn broer rekent hij zichzelf heel erg aan.
Lexa is de ex-vrouw van Jett. Ze is een carrierètijger en werkt voor een grote hamburgerketen. Door haar harde werken is haar huwelijk met Jett op de klippen gelopen. Ze heeft de scheiding nooit goed kunnen verwerken en Jett spookt stiekem nog altijd door haar hoofd.
Coral staat aan het hoofd van een groot cosmeticabedrijf. Ze is de opvolger van haar oma en haar moeder en dit kent nogal wat uitdagingen. Ze heeft een beroemde prins voor het altaar laten staan en dit brengt haar veel (negatieve) publiciteit.
Chuck is een alleenstaande man en vader van twee kinderen. Door een uit de hand gelopen ruzie heeft zijn ex-vrouw ervoor gezorgd dat hij zijn kinderen niet meer mag zien. Als Uber-chauffeur komt hij zijn dagen al rijdend door en onderweg denkt hij na over hoe hij dit kan oplossen.
Ed is een oudere bejaarde man. Zijn leeftijd maakt hem het buitenbeentje van de groep. Op jonge leeftijd heeft hij zijn vrouw Esmeralda verloren en dit verdriet houdt hem nog iedere dag bezig.
— Kaylee

Sfeer

*****

Alle hoofdpersonages krijgen een uitnodiging voor een samenkomst en als lezer prikkelt dit je meteen omdat je wilt weten waarom. Dit blijft gedurende het verhaal de rode draad, ook voor de personages zelf.
De hoofdpersonages leren elkaar steeds beter kennen en vriendschap, vertrouwen en liefde staan hierbij centraal. Ondanks de problemen die ieder van hen kent, vormen ze samen een hechte groep.
— Kaylee

Schrijfstijl

*****

Dit boek is gewoon heerlijk om te lezen! Toen ik begon was ik wat huiverig voor de verhaallijnen van vijf personen, maar als lezer kun je de personages vanaf het eerste moment goed uit elkaar houden en leer je ze naarmate het verhaal vordert steeds beter kennen. De hoofdpersonen zijn ontzettend sterk uitgewerkt. Er wordt afgewisseld tussen de verschillende personages, ieder met hun eigen gedachten, problemen en gebeurtenissen.
— Kaylee

Passage uit het boek

‘Hij schudde de envelop leeg op de achterbank en er viel een dikke, crèmekleurige kaart uit. Hij negeerde hem en keek op zijn telefoon om te zien of hij berichten gemist had – veertig stuks – en deed zijn horloge om. Toen hij zijn portemonnee en sleutels in de binnenzak van zijn jas had gestoken, bekeek hij de kaart. Het zou wel een opsomming zijn van de inhoud van de envelop, dacht hij. Maar het was een uitnodiging:
U bent van harte uitgenodigd voor The Fifth Avenue Story Society.

Bibliotheek van The Fifth Avenue Literary Society
Bower Room
Maandag 9 september om 20.00 uur

Leesvoorschrift

Dit boek wil je lezen wanneer het buiten regent en er een flinke wind waait. Nestel jezelf in een gemakkelijke stoel, vouw je benen onder je en begin te lezen met een lekkere kop warme chocolademelk.

Voor vrouwen of mannen?

vrouw-of-man

61%

39%

Hoe dik is de pil?

425 pagina’s
dikke-pil

Ook gelezen? Hoeveel sterren krijgt dit boek van jou?

 


boekiewoogie-beeldmerk+ Er zijn nog geen reacties

Reactie toevoegen

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.