Recensie: Zindel Segal & Norman Farb – Voelbaar beter

Recensie: Zindel Segal & Norman Farb – Voelbaar beter


Of we nu worstelen met een probleem, een slechte gewoonte of het leven in het algemeen, we denken vaak dat we moeten volhouden of harder ons best moeten doen. Maar daardoor versterkt ons brein de denkpatronen die het probleem veroorzaken. Gelukkig biedt de wetenschap een oplossing.

Aan de hand van eenvoudige oefeningen en praktische mentale technieken kun je leren hoe je de kracht van zintuigelijke ervaringen inzet om je te bevrijden van stress en de dagelijkse sleur, en je te helpen alle uitdagingen van het leven met succes aan te gaan.

ISBN: 9789400515048 – Uitgeverij Lev – Aantal pagina’s: 332 – Zelfontwikkeling


*****

3 van de 5 sterren — Kaylee


Start scrollen!

Vanaf hier weet je binnen één minuut of dit boek bij je past.

Recensie in één zin

‘Zet je zintuigen in om stress, angst en negativiteit te lijf te gaan.’

Wat heb ik aan dit boek?

*****

Zindel Segel en Norman Farb nemen jou in Voelbaar beter mee in allerlei onderzoeken en resultaten rondom angst, stress en negatieve patronen. Zij zijn van mening dat je deze kunt doorbreken door je zintuigen te doorvoelen. Onze hersenen werken aan de hand van een default mode network. Dit houdt in dat onze hersenen ervaringen verwerken, opslaan en op basis daarvan de volgende keer in een vergelijkbare situatie een inschatting gaan maken wat er gaat gebeuren. Dit speelt een grote rol bij stress, angst en negativiteit, aangezien je brein blijft hangen in eerdere (onprettig) ervaringen.

Voelbaar beter focust zich op het doorvoelen van zintuigen. Wanneer je gestrest bent, of vastloopt zoals de schrijvers het noemen, concentreer je dan op je zintuigen. Wat hoor je? Wat zie je? Wat voel je? Wat ruik je? Op deze manier kun je een nieuwe invalshoek creëren, loskomen uit de negatieve of angstige gedachtes en voelbaar beter worden.

De boodschap die Zindel en Norman willen delen, vind ik erg positief. Hun methode lijkt me een erg zinvolle manier om los te komen wanneer je, op welke manier dan ook, vastloopt. Ik moet wel eerlijk zeggen dat het boek me niet bijzonder geboeid heeft. De schrijvers delen veel onderzoeksresultaten en geven goede informatie, voorbeelden en tips waar je ongetwijfeld iets van opsteekt en meeneemt, maar op de een of andere manier ben ik helaas niet gegrepen door het boek.
— Kaylee

Schrijfstijl

*****

Zoals hierboven al aangegeven delen Zindel en Norman veel wetenschappelijke resultaten en informatie. Dit is erg interessant, maar wellicht was de hoeveelheid in het boek ietwat veel.
Het verhaal is wel actief en op een enthousiaste manier geschreven, waarbij veel voorbeelden en tips worden gedeeld. Deze afwisseling met de wetenschappelijke achtergrond is fijn, aangezien het anders een nogal zwaar boek zou zijn.
— Kaylee

Passage uit het boek

‘Soms kunnen de verdovende effecten van gewoonten verbergen hoe slecht we ons eigenlijk voelen en kunnen we ons moeilijk voorstellen hoe anders het leven precies zou kunnen zijn door de oogkleppen die ons door het default mode network worden opgelegd. Daarom is het zo belangrijk om dat eerste moment in de gaten te hebben waarop je merkt dat je bent vastgelopen. Dat is de eerste stap naar het loskomen.’

Voor wie is dit boek?

Herken je een gestrest of angstig gevoel of zit je geregeld in een negatieve spiraal én ben je bereid hier eens op een andere manier naar te kijken? Lees dan Voelbaar beter, want de zienswijze van de auteurs kan jou waardevolle inzichten geven.
— Kaylee

Voor vrouwen of mannen?

vrouw-of-man

50%

50%

Hoe dik is de pil?

332 pagina’s
dikke-pil

Ook gelezen? Hoeveel sterren krijgt dit boek van jou?

 


boekiewoogie-beeldmerk



+ Er zijn nog geen reacties

Reactie toevoegen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.