Blog: Helden in games en in een magische bibliotheek

Blog: Helden in games en in een magische bibliotheek


Billy Bones is een uitgeverij die mooie verhalen zo aantrekkelijk mogelijk wil maken voor kinderen. Billy Bones geeft onder andere boeken uit voor kinderen van 4 tot 14 jaar en wil de verhalen zo toegankelijk mogelijk uitbrengen middels onder andere boeken en tijdschriften, zodat alle kinderen het plezier van lezen, luisteren en kijken kunnen ontdekken.

We hebben in het afgelopen jaar verschillende boeken van Billy Bones gerecenseerd, zoals Waya en de wolf, twee delen van de serie Marie Boe en Knots deel 1 en deel 2.

De serie Billy Bones Bazen richt zich specifiek op beginnende lezers. Er zijn ‘samen lezen’-boeken, waarin de makkelijke woorden in kleur staan, zodat bij het samen lezen je kind die woorden zelf kan lezen. Er zijn ‘voorlezen’-boeken die vooral bedoeld zijn om voor te lezen. De laatste groep is de ‘lekker lezen’-boeken voor als je kind al zelf leest.

Twee nieuwe boeken in de ‘lekker lezen’-serie zijn De magische bieb: De jacht op de frobbels en Game Helden tegen de zombie-cowboys. Beide boeken zijn een tweede deel in een serie (en hoera, achterin staat al het derde deel aangekondigd!).

De boeken hebben korte hoofdstukken en zinnen met weinig woorden, zodat het lezen zo toegankelijk mogelijk gemaakt wordt.

De jacht op de frobbels

In De jacht op de frobbels missen in de bibliotheekboeken opeens allerlei letters. Al snel ontdekken Jonas, Wilgje en Stan dat kleine, magische wezentjes de letters opeten. De boeken zijn in gevaar! Ze moeten snel uitvinden wat er aan de hand is, voordat het te laat is. Maar… wel stiekem, hè? Want Meneer Vrolijk, de vreemde bibliothecaris, mag niet weten dat Jonas, Wilgje en Stan alwéér allerlei geheimen onderzoeken in de bieb…

In het eerste deel, Bieb op stelten, heb je al kennis kunnen maken met de hoofdpersonen van het boek. Maar wees gerust, je kan ook prima met dit verhaal beginnen. De jacht op de frobbels is een leuk verhaal met een vleugje magie en veel humor. Het boek is een hardcover met veel kleurrijke en vrolijke illustraties.

Game Helden tegen de zombie-cowboys

Ook voor dit boek geldt dat je in het eerste deel, Game Helden tegen de monsters, al kennis hebt kunnen maken met de hoofdpersonen. Game Helden tegen de zombie-cowboys begint gelukkig met een korte terugblik op het vorige verhaal, waardoor je toch goed op dit punt aan de avonturen van Puck, Raff, Manú en Phileine kunt beginnen.

De Game Helden hebben niet alleen de monsters verslagen, ze hebben hun superkrachten uit de game meegenomen naar de echte wereld! Puck kan vliegen, Phileine kan zich verdubbelen en Raff praat met Blaag de Blob. Wanneer Manú zijn krachten uitprobeert, opent hij per ongeluk een portaal naar het Wilde Westen. Daar zien ze hoe een zombie-cowboy een paard aanvalt. Wanneer ze het dier proberen te redden, sluit het portaal achter de Game Helden. Samen met Blaag de Blob moeten de helden het opnemen tegen de zombie-cowboys en hun meester: het woeste tentakelmonster.

Games en het echte leven lopen volledig door elkaar in dit boek, wat het verhaal behoorlijk spannend maakt. Soms gebeurt er heel veel tegelijk en op die momenten is er gekozen voor een bladzijde in de vorm van een strip om alles toch overzichtelijk in beeld te brengen.

 

Conclusie

Zowel De magische bieb: De jacht op de frobbels en Game Helden tegen de zombie-cowboys zijn echte aanraders voor jonge kinderen die leren lezen en/of nog niet zo lang kunnen lezen. De verhalen zijn vrolijk, spannend en helemaal van deze tijd.

De magische bieb: De jacht op de frobbels (ISBN 9789030508540) is geschreven door Femke Dekker en geïllustreerd door Mark Chambers.
Hier vind je meer informatie over dit boek: https://uitgeverijbillybones.nl/boeken/846/de-magische-bieb-de-jacht-op-de-frobbels/.

Game Helden tegen de zombie-cowboys (ISBN 9789030508526) is geschreven door Marcel van Driel en geïllustreerd door Paco Vink.
Hier vind je meer informatie over dit boek: https://uitgeverijbillybones.nl/boeken/847/game-helden-tegen-de-zombie-cowboys/.


+ Er zijn nog geen reacties

Reactie toevoegen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.