Recensie: Michael Reefs – Het magische moeras (Marie Boe #2)

Recensie: Michael Reefs – Het magische moeras (Marie Boe #2)


Er is een nieuwe volle maan op komst en dat betekent dat de Geestenkoning weer kan ontsnappen uit het Schaduwbos. Marie en haar beste vriend Jasper moeten hem zien tegen te houden, want hij zit nog steeds achter de koffer van Marie aan.
Diep verscholen in het bos ligt het magische moeras. Dit moeras heeft wel een bijzondere krachten: het vervult je diepste wensen…
Lukt het Marie en Jasper om hun grote vijand op afstand te houden?

ISBN: 9789030508465 – Uitgeverij Billy Bones – Aantal pagina’s: 170 – Kinderboek


*****

4 van de 5 sterren — Isolde


Start scrollen!

Vanaf hier weet je binnen één minuut of dit boek bij je past.

Recensie in één zin

‘Een superspannend tweede deel waarin Marie en Jasper proberen de Geestenkoning in het Schaduwbos te houden.’

Verhaallijn

*****

Het magische moeras is het tweede deel van de serie boeken over Marie Boe. Het is echt wel fijn als je het vorige deel hebt gelezen, want dat weet je tenminste wie Marie en Jasper zijn, waarom de Geestenkoning zo gevaarlijk is, wat er in het Schaduwbos aan de hand is en wie of wat Numori zijn.
Het is weer bijna volle maan en dat is het moment waarop de Schaduwkoning weer zal proberen het Schaduwbos te verlaten. Samen met het beschermersgilde proberen Jasper en Marie dit te voorkomen.
— Isolde

Illustraties

*****

Het geheime moeras staat vol met kleurrijke illustraties die enerzijds realistisch zijn en anderzijds wat cartooneske trekjes hebben. De illustrator heeft het verhaal goed gelezen, want de illustraties laten goed zien wat er in het boek gebeurt. Lachpaca Piertje is op een zeker moment enorm groot en de boekwinkel van meneer de Maan is getekend zoals deze beschreven is in het boek.
— Isolde

Stukje uit het boek

‘Marie stak haar hand in haar broekzak. Daar bewaarde ze een rood fluwelen zakje. Er zat iets bijzonders in, dat ze vier weken geleden van mevrouw Sterrenkruid had gekregen.
Ze liet het zakje aan Jasper zien en haalde er toen een knikker uit. Het was niet zomaar een knikker. Precies in het midden van de glazen bol verscheen een vlam. Even werd de knikker gloeiendheet, maar hij koelde snel weer af.
‘Hierin zit de kracht van Furio,’ sprak Marie raadselachtig. ‘Zijn vuurkracht.’
Jaspers ogen glinsterden, net zoals de knikker tussen Maries vingers.’

Voor wie is het boek?

Het magische moeras is voor alle jongens en meisjes vanaf een jaar of acht die van echt spannende verhalen houden. Goede lezers kunnen het boek zelf lezen, maar samen lezen of voorlezen is ook leuk.
Het is ook leuk als je de smartphone van je ouders daarbij mag gebruiken. Op verschillende plekken staat een QR-code. Als je die scant kun je stukjes over dit avontuur lezen die niet in het boek staan!

Voor meisjes of jongens?

meisje-of-jongen-1

50%

50%

Type verhaal?

 1 lang verhaal
dikke-pil

Ook gelezen? Hoeveel sterren krijgt dit boek van jou?

 


boekiewoogie-beeldmerk


+ Er zijn nog geen reacties

Reactie toevoegen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.