Duo-recensie: Emiko Jean – Dromen in Tokio

Duo-recensie: Emiko Jean – Dromen in Tokio


Nadat Izzy (ze heet eigenlijk Izumi) in het vorige boek erachter is gekomen dat haar vader de kroonprins van Japan is, bleek ze van de een op de andere dag een prinses te zijn. In het begin vond ze het moeilijk om de taken van een prinses te doen, maar ze voelt zich nu helemaal thuis in Tokio. Izzy is niet meer alleen met haar vader in Tokio, ook haar moeder en haar hond Tamagotchi zijn bij haar. Izzy’s ouders zijn verloofd, iets waar ze vroeger alleen maar over kon dromen wordt nu de werkelijkheid. Maar als het Agentschap van de Keizerlijke Huishouding het huwelijk van haar ouders afkeurt, lijkt die droom weer in duigen te vallen. Ze heeft een plan om er alles aan te doen wat ze kan om het Agentschap van mening te laten veranderen.

ISBN: 9789000376469 – Uitgeverij Van Goor – Aantal pagina’s: 272 – Young Adult


*****

4 van de 5 sterren
4 van de 5 sterren – Fay Robin / 4 van de 5 sterren – Juliette


Start scrollen!

Vanaf hier weet je binnen één minuut of dit boek bij je past.

Recensie in één zin

‘Even wegdromen bij drama in het Japanse koningshuis doe je zeker met het boek Dromen in Tokio.’

Hoofdpersonages

*****
— Fay Robin

*****
— Juliette

Fay Robin: Het hoofdpersonage in Dromen in Tokio is Izumi, Izzy. Het boek draait om haar en hoe ze probeert het huwelijk van haar ouders te redden.

Juliette: Izzy is het hoofdpersonage uit dit boek. In tegenstelling tot deel 1, Tokio voor altijd, wordt de aandacht deze keer meer verdeeld tussen haar en de mensen om haar heen. Het verhaal van Izzy wordt immers bepaald door het aanstaande huwelijk van haar ouders en hoe zij dat probeert te redden. Bij deze poging worden meerdere bekende personen betrokken die een prominentere rol krijgen, bijvoorbeeld Izzy’s nichtjes, de Stralende Tweeling.

Welk personage is jou het meest bijgebleven en waarom?
Juliette: Eriku is de eerste die bij mij naar voren komt wanneer ik aan het boek denk. Eriku is de jongen die Izzy moet helpen met haar voorbereidingen voor het toelatingsexamen voor de universiteit van Tokio. Met behulp van Eriku leert Izzy een aantal belangrijke dingen over zichzelf.

 

Fay Robin: Bij mij komt de Stralende Tweeling, de nichtjes van Izzy, als eerste in mij op. Dit komt omdat ze beide een grote ontwikkeling in het boek doormaken. Iets wat je niet snel verwacht na het vorige deel en het begin van dit boek.

Juliette: De tweeling maakt inderdaad een grote ontwikkeling door in het boek, vooral in hun relatie met Izzy. Toch blijft Eriku de eerste die die mij bijblijft, omdat hij veel in het boek voorkomt en een belangrijke rol in Izzy’s ontwikkeling heeft.

Sfeer

*****
— Fay Robin

*****
— Juliette

Wat is de kracht van dit boek qua sfeer? Wat voor gevoel had je gedurende het lezen van dit verhaal?

Fay Robin: De kracht van de sfeer in dit boek was voor mij dat je heel erg het gevoel krijgt alsof je zelf Izzy bent die alle gebeurtenissen in het verhaal beleeft. Het is redelijk realistisch, op het koninklijke punt na.

Juliette: Emiko Jean heeft een verhaal vol (familie)drama geschreven, iets wat altijd wel goed doet in boeken die draaien om koningshuizen. Het is natuurlijk iets waar een gemiddelde lezer zich niet in kan herkennen, maar het drama – lastige familieleden, vriendjes en keuzes over je studie – brengt het verhaal wat dichter naar de lezer. Ik kreeg echt het gevoel dat ik aan de zijlijn toe stond te kijken bij alle keuzes en ruzies waar Izzy mee te maken kreeg.

Schrijfstijl

*****
— Fay Robin

*****
— Juliette

Wat vond je goed en wat vond je tegenvallen qua schrijfstijl?

Juliette: De schrijfstijl is prettig, wat denk ik vooral te maken had met dat het boek vlot en eenvoudig is. Emiko Jean schrijft heel beeldend en dat maakt het eenvoudig om de situaties ook voor je te zien. Een minpuntje vind ik de wisselende manier van spreken van Izzy. Aan de ene kant is ze heel volwassen, gezien de keuzes waar ze voor komt te staan. Maar aan de andere kant praat ze soms weer als een heel jong meisje. Daar had wat meer één lijn in mogen en kunnen zijn.

Fay Robin: Ik vind de schrijfstijl van Dromen in Tokio ook prettig. Hierdoor is het boek gemakkelijk en snel te lezen. Het verhaal kwam ook al gelijk goed op gang voor mij.

Heb je eerder iets van deze auteur gelezen?

Fay Robin: Ik heb eerder dit jaar al het eerste deel van dit boek gelezen, Tokio voor altijd. Ook dat boek vond ik heel leuk, dus ik kon niet wachten om deel twee te lezen.

 

Juliette: Een tijdje terug heb ik Tokio voor altijd gelezen, het eerste deel van het verhaal van Izzy. Na dat boek wil je echt wel het vervolg, Dromen in Tokio, lezen!

Passage uit het boek

“Mijn gedachten dwalen af en huppelen door nog meer jeugdherinneringen heen. Mijn moeder die nieuwe schoolkleren voor mij koopt en laat opblijft om de pakken die ze naar haar werk draagt met naald en draad te repareren. Die een docentenfeest of etentje met vrienden overslaat om bij mijn voetbalwedstrijden te kunnen zijn. Ik heb nooit één doelpunt gescoord, en toch kwam ze. Ze liet zich zien. Alles wat ze mij heeft gegeven en nooit voor zichzelf heeft genomen. Nu is het mijn moeders beurt om alles te krijgen.”

Leesvoorschrift

Dromen in Tokio is een boek dat je het liefst in de zon met een koud glas ijsthee leest.

Voor vrouwen of mannen?

vrouw-of-man

100%

0%

Hoe dik is de pil?

272 pagina’s
dikke-pil

Ook gelezen? Hoeveel sterren krijgt dit boek van jou?

 


boekiewoogie-beeldmerk


+ Er zijn nog geen reacties

Reactie toevoegen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.