Recensie: Annelise Gray – Rivalen in de arena (Circus Maximus #2)

Recensie: Annelise Gray – Rivalen in de arena (Circus Maximus #2)


Na haar onvergetelijke race in Circus Maximus is Dido gevlucht met het beste paard uit de stal van keizer Caligula. Nu schuilt ze bij haar oom in Noord-Afrika. Maar haar oom heeft geldproblemen. In een stad verderop wordt een gigantische nieuwe arena gebouwd, waar wagenraces worden gehouden met enorme beloningen. Dido wil niets liever dan racen, maar er staat een geldprijs op haar hoofd… Lukt het haar toch om haar familie helpen? In dit bloedspannende boek waagt Dido wederom haar leven in de mannenwereld van het wagenrennen. En hoe!

ISBN: 9789025776459 – Uitgeverij Gottmer – Aantal pagina’s: 312 – Jeugdboek


*****

4 van de 5 sterren – Isolde


Start scrollen!

Vanaf hier weet je binnen één minuut of dit boek bij je past.

Recensie in één zin

‘Wagenrennen in het oude Rome is net zo spannend als Formule 1 in de 21e eeuw.’

Verhaal

*****

Dido wil niets liever dan wagenrennen en schitteren op de mooiste renbanen van het Romeinse keizerrijk, maar dat is niet weggelegd voor meisjes. Eigenlijk wil ze zich ook niet meer voordoen als jongen, maar om haar familie te helpen doet ze het nog een keer.

Tegen de achtergrond van spannende wagenraces in de nieuwe arena en alle intriges die zich daar afspelen, maakt Dido kennis met haar grootvader. Hij weet niet dat Dido de dochter is van zijn dochter die hij verstoten heeft, maar denkt dat Dido Leon van Utica is. Zou ze hem toch nog vertellen wie ze werkelijk is en kunnen de familievetes op tijd worden bijgelegd?

Rivalen in de arena, maar buiten de arena is het voor Dido niet nodig om rivalen te zijn. Ze probeert juist vriendschappen op te bouwen met anderen, zonder zich daarbij druk te maken over de vraag of ze in de arena moet strijden tegen die ander.
— Isolde

Het boek

*****

Rivalen in de arena is het tweede deel in de Circus Maximus-serie. De boeken spelen zich af in de tijd van het oude Romeinse keizerrijk als Caligula keizer is. Beide delen zijn uitgegeven in paperback en hebben een opvallende cover die is uitgevoerd in aansprekende kleuren. Het Engelstalige derde deel komt in 2023 uit.
— Isolde

Schrijfstijl

*****

Rivalen in de arena is een spannend verhaal dat je voortdurend op het puntje van je stoel laat zitten. In de racewereld doen zich allerlei complotten en intriges voor, wat het verhaal heel afwisselend en boeiend maakt. Het achterliggende verhaal over de familie van Dido is meeslepend. Deze boeken van Annelise Gray lezen vlot en prettig, met hoofdstukken van precies de goede lengte.
— Isolde

Passage uit het boek

‘Zoals ik al had vermoed was de eerste bocht moeilijk in te schatten met alleen de dansende vlammen van de toortsen als verlichting. Maar ik maakte er het beste van en Mist rondde het keerpunt heel netjes. Verderop zag ik Amandio, die Cupido en Psyche nog steeds met zijn zweep sloeg.
‘Daar zijn ze!’ Ik liet me diep door mijn knieën zakken. ‘Laten we ze pakken.’
Opgetogen staken Mist en Storm hun neus naar voren. Links van me stonden Amandio’s vrienden me luidkeels te bespotten. Gewoonlijk voelde ik elke hobbel en kei de baan waar mijn wielen overheen reden. Maar Zeno’s wagens waren zo goed geveerd dat ik daar nu nauwelijks iets van merkte.’

Voor wie is het boek?

Rivalen in de arena is geschikt voor meisjes en jongens vanaf tien jaar. Als je van paarden houdt of als je geïnteresseerd bent in de Romeinse geschiedenis, zul je dit boek absoluut leuk vinden.

Voor meisjes of jongens?

50%

50%

Leesvoorschrift

Als je eenmaal op gang bent in het boek, wil je doorlezen… Zorg daarom dat je niet over tien minuten iets anders moet gaan doen, maar dat je een beetje tijd hebt om je lekker te verdiepen in het verhaal.

312 pagina’s
dikke-pil

Ook gelezen? Hoeveel sterren krijgt dit boek van jou?

 


boekiewoogie-beeldmerk


+ Er zijn nog geen reacties

Reactie toevoegen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.