Recensie: Arne Dahl – Nachtmerries

Recensie: Arne Dahl – Nachtmerries


Sam Berger is een voormalig rechercheur die nu werkt als privédetective. Omdat hij slecht in zijn vel zit, gaat hij regelmatig naar een therapeut. Deze therapeut vraagt hem om hulp wanneer één van haar andere cliënten, Nadja, ontvoerd wordt.

Hij krijgt een tijdslimiet waarbinnen hij deze opdracht moet uitvoeren. Indien hij niet slaagt zal Nadja vermoord worden. Gaandeweg ontdekt Sam dat er meer achter het verhaal zit dan de ontvoering van Nadja alleen. Ook de levens van andere mensen zouden in gevaar kunnen zijn. Door de speurtocht naar Nadja wordt hij geconfronteerd met de harde wereld van de Russische maffia. Tevens blijken zijn geliefden een meer duister verleden te hebben dan Sam ooit had kunnen vermoeden.

ISBN: 9789044544442 – Uitgeverij De Geus – Aantal pagina’s: 435 – Thriller


*****

4 van de 5 sterren – Marita


Start scrollen!

Vanaf hier weet je binnen één minuut of dit boek bij je past.

Recensie in één zin

Nachtmerries is een thriller van een hoogstaande kwaliteit met een schitterend plot.’

Hoofdpersonages

*****

Het hoofdpersonage is Nachtmerries is Sam Berger. Hij werkte ooit bij de politie als rechercheur, maar startte een eigen bedrijf als privédetective. Dit werk frustreert hem omdat hij het gevoel heeft enkel opdrachten te krijgen naar verzekeringsfraude. Berger heeft twee kinderen uit een vorige relatie, kinderen die hij amper te zien krijgt. Zijn ex-partner en geliefde, Molly Blom, is al een paar maanden spoorloos. Molly is hoogzwanger van zijn kind. Dit alles maakt dat hij emotioneel aan een afgrond staat.
Op aanraden van een goede vriendin gaat hij in behandeling bij een therapeut. Deze vraagt hem om een ontvoerde vrouw op te speuren. Totaal onverwacht daagt Molly op, samen met hun pas geboren dochtertje. Sam en Molly gaan samen op zoek naar de ontvoerde dame.
— Marita

Sfeer

*****

Nachtmerries is een spannend boek met heel wat onverwachte wendingen waardoor je van de ene verrassing in de andere verzeild raakt. Het is een boek met vele personages waardoor het vereist is om je volle aandacht erbij te houden om het verhaal volledig te kunnen volgen.
— Marita

Schrijfstijl

*****

Nachtmerries heeft een raadselachtig begin. De combinatie van de titel van het boek en dit raadselachtige begin laat je als lezer twijfelen of de schrijver het nu heeft over een nachtmerrie of over een daadwerkelijk onderdeel van het verhaal. Op deze manier slaagt Arne Dahl er in om je vanaf de eerste bladzijde geboeid te houden en nieuwsgierig te maken.
Het verhaal ontwikkelt zich op een zodanige manier dat je telkens weer gaat twijfelen aan de loyaliteit van bepaalde personages, wat je aan het lezen houdt.
— Marita

Passage uit het boek

‘Met haar plastic handschoenen pakte ze het voorwerp op dat ze onder de microscoop had bestudeerd. Berger herkende een onderdeel van de kapotgeschoten beveiligingscamera in Akalladalen.
Anne Olsson hield het restant omhoog en zei: ‘Hij is geëxplodeerd.’
‘Dat weet ik,’ zei Berger. Iemand heeft erop geschoten, daardoor is hij geëxplodeerd.’
‘Nee, hij is tot ontploffing gebracht. Deze camera is niet door een kogel geraakt.’
Berger keek haar zwijgend aan. Ze vervolgde: ‘De camera is bij ons aangeleverd in de veronderstelling dat hij kapotgeschoten is. Daarom is er geen chemische analyse uitgevoerd. Maar ik heb voor alle zekerheid toch maar een paar testjes gedaan, en het blijkt om explosief materiaal te gaan van een Chinees fabricaat dat zich onderscheidt door zijn relatieve geluidloosheid, een soort dat internationaal silent explosives wordt genoemd. Zulk materiaal zit niet in vuurwapens. En nu ik de resten nauwkeurig bestudeer, blijken er geen sporen van een kogel te zijn.’
‘Verdomme,’ zei Berger.’

Leesvoorschrift

Dit boek laat zich vlot lezen op een zonnig terras met een fris glaasje witte wijn bij de hand.

Voor vrouwen of mannen?

vrouw-of-man

50%

50%

Hoe dik is de pil?

435 pagina’s
dikke-pil

Ook gelezen? Hoeveel sterren krijgt dit boek van jou?

 


boekiewoogie-beeldmerk+ Er zijn nog geen reacties

Reactie toevoegen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.