Recensie: Bart Römer & Leon Römer – De dromendief

Recensie: Bart Römer & Leon Römer – De dromendief


Nio ligt in bed. Hij droomt zijn allerliefste droom: dat hij samen met zijn opa over de woeste zee vaart. Maar dan duikt er zomaar een vreemd figuur op in zijn droom. Iemand met een rood hoedje op. Nio schrift wakker en ziet dat het raam openstaat.
Er loopt iemand in de achtertuin… mét een rood hoedje op. Hoe kan dat nou?
Nio gaat erachteraan. Hij ontdekt dat hij met een dromendief te maken heeft. De dief heeft niet alleen zíjn droom gestolen, maar ook de dromen van heel veel andere mensen. Zal het Nio lukken om de dromendief te stoppen en alle dromen te redden?

ISBN: 9789020682533 – Uitgeverij Kluitman – Aantal pagina’s: 102 – Voorleesboek


*****

4 van de 5 sterren — Eline


Start scrollen!

Vanaf hier weet je binnen één minuut of dit boek bij je past.

Recensie in één zin

‘Een spannend verhaal voorzien van vertederende illustraties.’

Verhaallijn

*****

In De dromendief maak je kennis met Nio en zijn familie. Er is veel aandacht besteed aan het voorstellen van de hoofdpersonages en dit maakt dat het verhaal voor kinderen snel zal gaan leven.
Wat ik persoonlijk jammer vind, is dat een aantal hoofdstukken erg spannend eindigt. Zeker voor jonge kinderen is het boek daarom niet zo geschikt om voor te lezen vlak voor het slapengaan. Het boek is geschreven in de tegenwoordige tijd. Dit maakt dat het verhaal extra zal aanspreken.
— Eline

Illustraties

*****

De illustraties in dit boek zijn erg mooi. Ze zijn op een cartoonachtige manier gemaakt en wie goed kijkt, ziet dat bijna alles een gezichtsuitdrukking heeft.
De illustraties zijn in grijswaarden, maar wanneer je leest over een heel bijzonder avontuur van Nio, veranderen alle illustraties plots in kleur. Dit is een mooie twist in het boek en maakt het erg afwisselend.
— Eline

Stukje uit het boek

‘Buiten is het nog donker. Door een kier tussen de gordijnen ziet Nio dikke wolken voor de halvemaan. Nog lang geen tijd om op te staan. Hij wil alweer op zijn kussen gaan liggen, als iets hem daarvan weerhoudt. Er klopt iets niet. Maar wat? Dan ziet hij het: het raam staat open. Niet het hele kleine bovenraampje, dat staat altijd op een kier. Nee, het grote raam. Dat is gek. Papa heeft het raam goed dichtgedaan toen hij Nio naar bed bracht. Dat weet Nio zeker, want papa doet dat elke dag. Nog nooit heeft papa het vergeten. Maar nu dus wel. Hoe kan het anders openstaan?
Dan moet ik het raam zelf maar dichtdoen, denkt Nio. Voorzichtig glijdt hij zijn bed uit en trippelt op blote voeten over de koude vloer naar het raam. Brrr, rilt hij. Nio klimt op de houten kruk, schuift het gordijn verder open en grijpt nét de hendel om het raam te sluiten, als hij beneden in de tuin iets ziet bewegen. Onder de grootste appelboom, vlak naast de heg. Het is zeker niet Neef Konijn, daar is de schim te groot voor. Maar wat is het dan wel? Of misschien is het geen wat, maar een wie? Sluipt er een vreemde door hun tuin. Misschien wel een dief.’

Voor wie is het boek?

Dit boek is geschikt om voor te lezen aan kinderen vanaf zes jaar, die goed tegen spannende verhalen kunnen.

Voor meisjes of jongens?

meisje-of-jongen-1

50%

50%

Type verhaal?

 1 lang verhaal
dikke-pil

Ook gelezen? Hoeveel sterren krijgt dit boek van jou?

 


boekiewoogie-beeldmerk


+ Er zijn nog geen reacties

Reactie toevoegen

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.