Recensie: Beth O’Leary – De wake-up call
Collega’s Izzy en Lucas kunnen elkaar niet uitstaan, maar als hun geliefde Forest Manor Hotel letterlijk dreigt in te storten, móéten ze wel samenwerken. Als het hotel dankzij Izzy een flinke beloning opstrijkt voor het terugbezorgen van een verloren trouwring, lijkt dat dé oplossing. Izzy en Lucas besluiten op zoek te gaan naar de eigenaren van de andere vier ringen die al jaren bij de gevonden voorwerpen liggen. Maar terwijl hun bittere rivaliteit verandert in iets heel anders, dringt zich toch de vraag op of ze banger zijn hun baan te verliezen of hun hart…
ISBN: 9789026169373 – Uitgeverij De Fontein – Aantal pagina’s: 320 – Roman
4 van de 5 sterren – Eline
Recensie in één zin
‘Een feelgoodroman over twee collega’s.’
Hoofdpersonages
De wake-up call begint met een brief van Izzy aan haar collega Lucas. Deze brief is gegeven in de kerstperiode van 2021. Vervolgens gaat het verhaal verder vanaf november 2022. Het is fijn dat je als lezer precies weet wat er in de brief heeft gestaan, omdat het verhaal daarop steunt. Je leest in de brief hoe Izzy een liefdesverklaring naar Lucas stuurt. Ook lees je het briefje wat Lucas hierop antwoordt. Gedurende het boek komt steeds terug wat er tijdens de kerst van 2021 is gebeurd en hoe dit invloed heeft op de collegiale samenwerking tussen Lucas en Izzy. Daarnaast komen er verschillende andere werknemers en hotelbezoekers aan bod. Met sommige van deze personages zul je als lezer een band opbouwen.
— Eline
Sfeer
Tijdens het lezen van De wake-up call ging ik als lezer met mijn emoties van verdriet en afschuw, naar ongemak, naar vreugde en alles ertussenin. Het verhaal neemt steeds bijzondere wendingen waardoor het grenst aan ongeloofwaardigheid. Het is nog nét geloofwaardig genoeg. De wake-up call was hierdoor voor mij als lezer geen moment saai. Steeds als ik dacht te kunnen voorspellen hoe het zou gaan, ging het toch weer een andere kant op.
— Eline
Schrijfstijl
Wat ik mooi vind, is dat je afwisselend hoofdstukken leest vanuit de ik-vorm door Lucas en Izzy. Hierdoor voel je als lezer compassie voor beide personages.
Lucas komt van origine uit Portugal. Je leest weleens gesproken woorden vanuit Lucas in het Portugees. Deze woorden worden niet altijd vertaald.
— Eline
Passage uit het boek
‘Als Lucas iets doet, moet ik het ook doen, maar dan beter.
Daar heeft mijn carrière het afgelopen jaar heel erg van geprofiteerd, maar dat wil niet zeggen dat ik nu niet sta te worstelen met een tak die minstens twee keer zo lang en vier keer zo breed is als ik.
‘Zal ik je even helpen?’ vraagt Lucas.
‘Welnee. Heb jij hulp nodig?’
Ik zwiep mijn tak op z’n plek en gooi nog net een van de vele vazen in de lobby niet aan diggelen. Die dingen zitten me altijd in de weg. Zoals zoveel van de inboedel van Forest Manor Hotel en Spa zijn de vazen afkomstig van de familie Bartholomew, van wie ook het landgoed is. Morris Bartholomew (Barty) en zijn vrouw Uma Singh-Bartholomew (mevrouw SB) hebben het landhuis omgetoverd tot een hotel waar ze zo veel mogelijk van hun oude meubels in hebben gezet. Ik ben helemaal voor upcyclen – dat is zelfs een beetje mijn ding – maar die vazen hebben net iets te veel weg van urnen. Ik kom maar niet los van het idee dat in een van die dingen een oude Bartholomew zit.’
Leesvoorschrift
De wake-up call leest het best weg rond de kerstperiode als de dagen kort zijn en er overal gezellige lichtjes te zien zijn.
Voor vrouwen of mannen?
50%
50%
Hoe dik is de pil?
Ook gelezen? Hoeveel sterren geef jij dit boek?
+ Er zijn nog geen reacties
Reactie toevoegen