Recensie: Camilla Läckberg – Steenhouwer

Recensie: Camilla Läckberg – Steenhouwer


Wanneer in het kleine Zweedse kustplaatsje Fjällbacka het lijk van de zevenjarige Sara opgevist wordt is het ganse stadje in shock. Het wordt alleen maar erger wanneer blijkt dat het meisje niet verongelukt is, maar vermoord werd. Patrik Hedström van de plaatselijke politie krijgt de leiding in het onderzoek naar de moord. Dit onderzoek is voor hem emotioneel heel zwaar omdat het meisje het dochtertje van een vriendin was.
Alle mogelijke verdachten worden één voor één uitgesloten, wat het onderzoeksteam tot wanhoop drijft. Tot Patrik op een gegeven uit het verleden stuit dat wel eens de sleutel tot het mysterie zou kunnen zijn.

ISBN: 9789044361247 – Uitgeverij The House of Books – Aantal pagina’s: 461 – Thriller


*****

5 van de 5 sterren – Marita


Start scrollen!

Vanaf hier weet je binnen één minuut of dit boek bij je past.

Recensie in één zin

Steenhouwer is een fantastische thriller die je op het puntje van je stoel laat zitten.’

Hoofdpersonages

*****

In het heden: Patrik Hedström leidt het onderzoek naar de moord op de zevenjarige Sara. Hij wordt hierin bijgestaan door het volledige lokale politiekorps. Deze samenwerking verloopt niet altijd even vlot doordat Mellberg, het hoofd van de politie, er in de eerste plaats op uit is om promotie te kunnen maken.
Thuis is het voor Patrik ook niet altijd even gemakkelijk. Zijn vriendin Erica is kort geleden bevallen van een dochtertje en ze is heel onzeker over haar rol als moeder. Patrik wordt zo opgeslokt door het onderzoek dat hij amper tijd heeft om er voor Erica en hun dochtertje te zijn. Dit leidt soms tot de nodige spanningen.

Tachtig jaar geleden: Agnes is een verwend zeventienjarig meisje. Ze woont alleen met haar vader die haar niets kan weigeren. Haar leven neemt een totaal andere wending op het moment dat ze een fout maakt die haar vader haar niet kan vergeven en ze het huis uit wordt gezet.
— Marita

Sfeer

*****

Zodra je Steenhouwer begint te lezen laat het verhaal je niet meer los. Net zoals in de andere boeken uit de Fjällbacka-serie is er een evenwicht tussen de gruwelijke misdaad en de emoties die dit teweegbrengt bij de betrokkenen. De relatie tussen Patrik en zijn vriendin Erica kome onder druk te staan door het slopende onderzoek dat hij leidt en haar onzekerheid over haar recente moederschap. Je blijft maar hopen dat hun relatie, die in het eerste boek van de serie tot stand kwam, die druk zal aankunnen.
De combinatie van dit alles houdt je stevig in zijn greep en maakt dat je verder wilt blijven lezen.
— Marita

Schrijfstijl

*****

Steenhouwer speelt zich zowel af in het heden als tachtig jaar geleden. Desondanks blijft het boek heel goed leesbaar en ontstaat er geen verwarring tussen beide verhaallijnen. De twee afzonderlijke verhalen groeien langzaam naar elkaar toe, en maakt de lezer nieuwsgierig naar wat uiteindelijk het verband zal zijn tussen het verleden en de moord in het heden op het meisje. Camilla Läckberg slaagt er op meesterlijke wijze in om je in de ban van het verhaal te houden.
— Marita

Passage uit het boek

‘Rond twee uur hadden ze alle informatie die ze nodig hadden. Annika had het grove werk gedaan en Patrik bedankte haar zachtjes toen hij de pagina’s pakte, die in een gestage stroom naar het politiebureau waren gefaxt. Hij klopte op Martins deur en stapte zonder op antwoord te wachten naar binnen.
‘Hoi,’ zei Martin en hij slaagde erin de informele groet als een vraag te laten klinken. Hij wist naar welke informatie Patrik en Annika hadden gezocht, en hij hoefde maar naar Patriks gezichtsuitdrukking te kijken om te kunnen zien dat hun inspanningen resultaat hadden opgeleverd.
Patrik reageerde niet op de begroeting maar ging meteen op de stoel voor Martins bureau zitten en legde zonder iets te zeggen de faxen op het bureau. ’Ik ga ervan uit dat jullie iets hebben gevonden,’ zei Martin, terwijl hij zijn hand uitstrekte naar de stapel papieren.’

Leesvoorschrift

Dit boek leest vlot op een zonnige dag, in een gemakkelijke stoel buiten met een glas frisdrank bij de hand.

Voor vrouwen of mannen?

vrouw-of-man

50%

50%

Hoe dik is de pil?

461 pagina’s
dikke-pil

Ook gelezen? Hoeveel sterren krijgt dit boek van jou?

 


boekiewoogie-beeldmerk



+ Er zijn nog geen reacties

Reactie toevoegen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.