Recensie: Camilla Läckberg – Koekoeksjong

Recensie: Camilla Läckberg – Koekoeksjong


Terwijl het feest voor de gouden bruiloft van Henning en Elisabeth in volle gang is, wordt hun vriend en kunstfotograaf Rolf vermoord. Patrik Hedström en zijn collega’s van het politiebureau van Tanumshede worden op de zaak gezet om de dader te zoeken. Het is als zoeken naar een speld in een hooiberg: geen motief, geen getuigen en geen enkel spoor.
Intussen doet Erica Falck, de echtgenote van Patrik en schrijfster, onderzoek naar een oude moord als achtergrond voor het nieuwe boek dat ze wil schrijven. Er blijkt een link te zijn tussen dat slachtoffer en Rolf.
Korte tijd later worden op het eiland waar Henning en Elisabeth verblijven nog drie afschuwelijke moorden gepleegd. Is er een verband tussen al deze moorden? En welk verband dan wel?
Stilaan wordt het voor alle betrokkenen duidelijk dat het verleden onlosmakelijk verbonden is met het heden.

ISBN: 9789044354614 – Uitgeverij The House of Books – Aantal pagina’s: 443 – Thriller


*****

4 van de 5 sterren – Marita


Start scrollen!

Vanaf hier weet je binnen één minuut of dit boek bij je past.

Recensie in één zin

Koekoeksjong is een spannende en meeslepende thriller die tot en met de laatste bladzijde boeit.’

Hoofdpersonages

*****

Erica Falck is een schrijfster die haar verhalen baseert op cold cases van de politie. Ze is getrouwd met Patrik Hedström en samen hebben ze drie kinderen. Patrik is rechercheur bij de politie in Tanumshede, een plaats in Zweden.
Bij het moordonderzoek dat Patrik en zijn collega’s nu voeren, blijkt er een link te zijn met de cold case waarin Erika zich momenteel vastbijt.
Blanche is een vereniging van vooraanstaande kunstenaars. Ze proberen via deze vereniging jong talent te ondersteunen in hun zoektocht naar succes. De slachtoffers van de moorden blijken allen een band te hebben met de oprichters van Blanche. En Blanche blijkt niet zo grootmoedig te zijn als men zou denken.
— Marita

Sfeer

*****

Koekoeksjong is een verhaal dat aan de ribben kleeft. Na een ietwat saaier begin is het echt een rollercoaster van spannende en emotionele momenten. Naast het verhaal rond de moorden zet de schrijfster ook de emoties van de betrokkenen centraal. Doordat we Erica en Patrik al kennen uit de vorige delen van de Fjällbacka-serie, waarvan dit boek het elfde is, voel je je als lezer nog meer betrokken bij hetgeen zij meemaken.
— Marita

Schrijfstijl

*****

Koekoeksjong van Camilla Läckberg komt vrij traag op gang, maar achteraf blijkt dat nodig te zijn om de nodige info mee te krijgen om de rest van het verhaal te kunnen volgen. De schrijfster slaagt erin om je voortdurend op het verkeerde been te zetten als je denkt wie de dader is, om op het einde met een totale verrassing te komen.
— Marita

Passage uit het boek

‘’Mijn man is daar nu waarschijnlijk,’ zei ze, ‘maar ik heb geen contact met hem kunnen krijgen, dus weet ik geen details.’
Erica had geprobeerd niet te speculeren rond de vraag wie er in die drie zakken lagen, maar nu ze eenmaal Louise voor zich zag, sprongen de tranen in haar ogen.
‘Kun je niet proberen hem te pakken te krijgen?’ vroeg Lenora.
Erica aarzelde, maar daarna pakte ze toch haar telefoon. Ze wist hoe intensief Patrik de integriteit van het onderzoek beschermde, maar haar ongerustheid voelde als een malende pijn, en ze kon niet tegen de kwetsbaarheid in Lenora’s blik.
Sorry dat ik stoor. Maar ik moet het echt weten. Wie zijn de doden?
Erica verstuurde de sms snel. Ze legde de telefoon voor zich en zag aan de puntjes onder haar bericht dat hij een antwoord schreef.’

Leesvoorschrift

Dit boek laat zich vlot lezen op een zonnige lentedag, terwijl je op een gemakkelijke sofa ligt met een tasje koffie bij de hand.

Voor vrouwen of mannen?

vrouw-of-man

50%

50%

Hoe dik is de pil?

443 pagina’s
dikke-pil

Ook gelezen? Hoeveel sterren geef jij dit boek?

 


boekiewoogie-beeldmerk+ Er zijn nog geen reacties

Reactie toevoegen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.