Recensie: Carolyn Kanjuro – Monkey Mind

Recensie: Carolyn Kanjuro – Monkey Mind


We hebben allemaal een aapje in ons hoofd. Dit aapje zorgt ervoor dat onze gedachten alle kanten op schieten, zodat we weinig focus hebben en onze emoties vaak de overhand krijgen. Zeker als we jong zijn. Het goede nieuws is dat we onze monkey mind kunnen temmen voor meer rust, focus en aanwezigheid in het hier en nu. Door de praktische en inspirerende mindfulness-oefeningen op de kaarten leren kinderen, maar ook volwassenen, hoe ze de baas kunnen zijn over hun monkey mind, in plaats van andersom. Kom bijvoorbeeld uit je cocon als een moedige vlinder, laat je kleuren zien als een trotse pauw of gebruik je kracht als een reusachtige olifant.

ISBN: 9789401304788 – Uitgeverij Altamira – Aantal pagina’s: 30 – Zelfhulp


*****

5 van de 5 sterren — Isolde


Start scrollen!

Vanaf hier weet je binnen één minuut of dit boek bij je past.

Recensie in één zin

‘Kaartenset om je monkey mind de baas te worden en tot rust en focus te komen, toegankelijk en mooi vormgegeven.’

Wat heb ik aan dit boek?

*****

Monkey mind is een set met dertig kaarten met allerlei verschillende oefeningen om in je hoofd tot rust te komen en weer focus te vinden. In de doos zitten niet alleen de dertig kaarten, maar ook een boekje met uitleg hoe de set te gebruiken. Er zijn legio verschillende opties, alles is goed, dus kies wat bij je past.
De vrij grote kaarten zijn gedrukt op stevig papier dat niet snel zal buigen of omvouwen. Op de ene kant staat een kleurrijke en vrolijke illustratie, die past bij de oefeningen die helder zijn omschreven op de andere kant.
Iedere oefening kent dezelfde opbouw: een titel, een kernzin die aangeeft wat het doel van de daaronderstaande oefening is en de oefening zelf die uit drie stappen bestaat.
— Isolde

Schrijfstijl

*****

De kaartenset Monkey Mind is primair gericht op kinderen en hun ouders. De oefeningen zijn daarom helder en zeer toegankelijk beschreven. Ze zijn niet kinderachtig, maar wel bijzonder duidelijk. Het begeleidende instructieboekje is al even duidelijk en ook nog eens inspirerend.
— Isolde

Passage uit het boek

‘Stromende rivier
Kernzin: Blijf doorstromen
Heb je wel eens het gevoel dat je niet meer verder kunt? Een rivier stroomt altijd door. Kun jij die kracht vinden in jezelf?
1. Stel een tijd in voor deze oefening. Als de tijd start, begin je te lopen. Je kunt ook rennen of kruipen, dat maakt niet uit, als je maar vóóruit gaat. Net als een rivier, die stroomt soms snel, soms langzaam, hij slingert in bochten, maar gaat nooit achteruit.
2. …’

Voor wie is dit boek?

De kaarten zijn primair bedoeld voor kinderen en hun ouders, om de opdrachten samen met de kinderen te doen. Dat blijkt uit de schrijfstijl en uit de vrolijke en kleurrijke illustraties. De oefeningen zijn echter ook uitermate geschikt voor volwassenen. Met andere woorden, Monkey Mind is voor iedereen wiens hoofd wel eens te vol zit en die met wat praktische en toegankelijke handvatten het hoofd, en vooral dat aapje in het hoofd, tot rust wil brengen.
— Isolde

Voor vrouwen of mannen?

vrouw-of-man

50%

50%

Hoe dik is de pil?

30 pagina’s
dikke-pil

Ook gelezen? Hoeveel sterren krijgt dit boek van jou?

 


boekiewoogie-beeldmerk


+ Er zijn nog geen reacties

Reactie toevoegen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.