Recensie: Carry Slee – Alle kleuters!

Recensie: Carry Slee – Alle kleuters!


Wie kent ze niet: Iris en Michiel, Mark en Eefje, Bram en Ollie, Rik en Roosje en de kleuters van de Grote Beer. Carry Slee schreef in haar carrière ontzettend veel grappige, ontroerende en spannende verhalen voor kleuters. En wat is er leuker dan één bundel met al deze verhalen?! Inclusief heel veel nieuwe illustraties van Eefje Kuijl!

ISBN: 9789048849536 – Uitgeverij Moon – Aantal pagina’s: 192 – Voorleesboek


*****

4 van de 5 sterren — Eline


Start scrollen!

Vanaf hier weet je binnen één minuut of dit boek bij je past.

Recensie in één zin

‘Een heerlijk dik voorleesboek voor urenlang leesplezier met prachtige illustraties.’

Verhaallijn

*****

Alle kleuters! is opgedeeld in vier delen. Je leest verhalen over Rik & Roosje, De kleuters van de Grote Beer, Eefje & Mark en Iris & Michiel. Naast alledaagse situaties over hun huisdieren en beestjes in de tuin, zijn in dit boek ook verhalen opgenomen over bijvoorbeeld Sinterklaas en carnaval. Op deze manier is er op elk moment van het jaar wel een verhaal te vinden dat passend is.
— Eline

Illustraties

*****

De illustraties in Alle kleuters! zijn erg gedetailleerd gemaakt. Er is een mooie afwisseling tussen kleine illustraties en paginagrote illustraties. De kleuters waarover je op dat moment leest zijn goed herkenbaar.
Wat ik persoonlijk jammer vind, is dat je de kleuters niet ziet bij de indeling in het boek. Wanneer je begint met lezen over bijvoorbeeld Eefje & Mark, zie je op een gekleurde pagina de namen groot staan maar ontbreekt een illustratie van de desbetreffende kinderen.
— Eline

Stukje uit het boek

‘Iris en Michiel zitten op hun hurken achter in de tuin. Ze maken een kabouterhuisje. Precies op dezelfde plek waar vanochtend nog een prachtige paddenstoel stond. Die domme poes Saar heeft de paddenstoel omgegooid. En nou zijn ze bang dat het kaboutertje ervandoor gaat. Dat willen ze niet. Daarom maken ze een kabouterhuisje.
Ze zijn zo druk bezig dat ze niet eens merken dat het tuinhek openstaat. Pas als ze iets in hun nek voelen wiebelen springen ze overeind. En dan kijken ze in de pretogen van opa Vink.
‘Vindt u ons kabouterhuisje mooi?’ vragen ze. ‘Het ziet er gezellig uit,’ zegt opa. ‘Als ik een kaboutertje was, dan wist ik het wel. Dan ging ik er heerlijk in wonen.’ ‘Zullen we bij u in de thuis ook zo’n huisje maken? Dan krijgt u vast ook een kaboutertje.’’

Voor wie is het boek?

Dit boek is geschikt voor kleuters. Het boek bevat verhalen die voor elk kind interessant zijn omdat ze dicht bij de belevingswereld van de kinderen staan.

Voor meisjes of jongens?

meisje-of-jongen-1

50%

50%

Type verhaal?

Meerdere korte verhalen
dikke-pil

Ook gelezen? Hoeveel sterren krijgt dit boek van jou?

 


boekiewoogie-beeldmerk


+ Er zijn nog geen reacties

Reactie toevoegen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.