Recensie: Catherine Gray – Het onverwachte geluk van een gewoon leven

Recensie: Catherine Gray – Het onverwachte geluk van een gewoon leven


Gelukkig zijn met wat je hebt: het lijkt zo ongeveer het moeilijkste dat er bestaat in onze maakbare samenleving. Het moet altijd beter, groter, mooier… We zijn almaar op jacht naar buitengewone ervaringen, exclusieve bezittingen en extreem succes. Maar geluk schuilt juist in een gewoon leven. In dingen die bij je dagelijkste routine horen maar waarvan je bent vergeten dat ze je zo tevreden en voldaan kunnen laten voelen.

Catherine Gray haalde haar neus op voor wat zij als middelmatigheid beschouwde, totdat een depressie haar dwong het leven met andere ogen te bekijken. Ze onderzocht hoe ons brein ons opjaagt en laat met aansprekende praktijkvoorbeelden zien hoe we dat kunnen veranderen. Met humor en zelfspot leert ze je het genot van een verse croissant of het geluksgevoel dat een warme douche je kan geven, te herontdekken en te waarderen.

ISBN: 9789046826997 – Uitgeverij Nieuw Amsterdam – Aantal pagina’s: 364 – Persoonlijke ontwikkeling


*****

5 van de 5 sterren — Kaylee


Start scrollen!

Vanaf hier weet je binnen één minuut of dit boek bij je past.

Recensie in één zin

‘Verhelderend boek over het feit dat goed goed genoeg is en dat geluk écht in de kleine dingen zit.’

Wat heb ik aan dit boek?

*****

Dit boek laat je inzien dat geluk in kleine dingen zit. We zijn geneigd om allemaal maar meer en meer te willen. We kijken liever naar wat we willen (of niet hebben) dan hetgeen wat we wel hebben. Catherine Gray laat je zien dat geluk in de kleine dingen zit. Je hebt waarschijnlijk al een heel gelukkig leven, alleen zie je dat zelf (nog) niet. Ze geeft je aan de hand van voorbeelden handvatten om geluksmomentjes in je dagelijks leven te gaan zien en te beseffen dat goed echt goed genoeg is. We hoeven niet heel veel spullen te hebben, ontzettend veel geld te hebben of te verdienen en geen kasteel te hebben. Al die dingen geven ook weer problemen en zorgen…
— Kaylee

Schrijfstijl

*****

Catherine Gray heeft heel veel gelezen over geluk en ze benoemt dan ook veel resultaten uit onderzoeken. Meestal zorgt dit ervoor dat een boek taaie theoretische kost wordt, maar Catherine weet het tegendeel te bewijzen. Ze heeft een ontzettend vlotte schrijfstijl en laat je aan de hand van onderzoekresultaten, voorbeelden en haar eigen ervaringen zien dat geluk dichterbij is dan je denkt.
— Kaylee

Passage uit het boek

‘Zoals een fotograaf zich focust en zijn lens scherpstelt op een bepaald deel van het beeld, waardoor de rest van de foto wazig wordt, zo kunnen wij dat ook doen: blur de vervelende dingen, stel scherp op de goede.’

Voor wie is dit boek?

Dit boek is voor iedereen die er even aan herinnerd wil worden dat je geluk er echt al is. Dat de kleine (dagelijkse) momenten in je leven zorgen voor het geluksgevoel en dat geluk niet afhangt van groter, mooier en succesvoller.
— Kaylee

Voor vrouwen of mannen?

vrouw-of-man

53%

47%

Hoe dik is de pil?

364 pagina’s
dikke-pil

Ook gelezen? Hoeveel sterren krijgt dit boek van jou?

 


boekiewoogie-beeldmerk


+ Er zijn nog geen reacties

Reactie toevoegen

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.