Recensie: Catherine Scotto – Marokko

Recensie: Catherine Scotto – Marokko


Van Tanger, de witte stad met uitzicht op zee, tot Skoura, de oase aan de rand van de woestijn: ontmoet een nieuwe generatie ontwerpers die verliefd zijn geworden op de Marokkaanse cultuur en er tegelijk een nieuwe impuls aan geven. Ze omarmen eeuwenoude kennis en ambachten en passen die toe in hun moderne en eigenzinnige designs.

Dit koffietafelboek vol prachtige fotografie is een inspirerende ontdekkingsreis langs intieme riads, uitnodigende villa’s, verborgen ateliers en paradijselijke tuinen. Ontdek magisch Marokko vanuit een nieuw perspectief.

ISBN: 9789089899187 – Terra Publishing – Aantal pagina’s: 190 – Non-fictie


*****

5 van de 5 sterren — Kaylee


Start scrollen!

Vanaf hier weet je binnen één minuut of dit boek bij je past.

Recensie in één zin

‘Prachtig boek over Marokko boordevol inspiratie en sfeervolle fotografie.’

Wat heb ik aan dit boek?

*****

Het boek staat vol (korte) verhalen over bijzondere plekken in Marokko. Bijvoorbeeld de botanische tuin in Marokko, het huis van ontwerpers of binnenhuisarchitecten, ondernemers en kunstenaars of riads. Iedere plek heeft zijn eigen verhaal en Catherine Scotto heeft deze zo goed mogelijk weten te beschrijven.

Alle verhalen gaan gepaard met prachtige fotografie. Samen met fotograaf Nicolas Mathéus heeft Catherine het land doorkruist en de meest bijzondere plekken gezocht. De beelden in het boek zijn prachtig en weten de Marokkaanse sfeer goed te verwoorden op papier. Ben je op zoek naar inspiratie of wil je gewoon wat doorbladeren en sfeer proeven, zorg er dan voor dat je dit boek bezit.

Marokko is een prachtig koffietafelboek. Geef het een mooi plekje in je huis, eentje waarbij iedereen het gemakkelijk kan pakken, kan openslaan en door kan bladeren.
— Kaylee

Schrijfstijl

*****

Bij iedere plek staat een kort verhaal. Catherine beschrijft de plek, het ontstaan ervan en vertelt eventueel iets over de bewoners of diegenen die aan de plek verbonden zijn. In haar beschrijving is ze in de meeste gevallen zeer gedetailleerd over wat ze ziet aan interieur en sfeer. In combinatie met de beelden geeft dit in mijn ogen een heel goede weerspiegeling van de Marokkaanse invloeden en sfeer.
— Kaylee

Passage uit het boek

Voor wie is dit boek?

Marokko is eigenlijk geschikt voor iedereen. Wanneer je het boek openslaat waan je je door de prachtige fotografie in Marokko. Of je nu inspiratie op wilt doen, inspirerende verhalen wilt lezen of gewoon lekker wilt bladeren, dit boek brengt je naar Marokko.
— Kaylee

Voor vrouwen of mannen?

vrouw-of-man

50%

50%

Hoe dik is de pil?

190 pagina’s
dikke-pil

Ook gelezen? Hoeveel sterren krijgt dit boek van jou?

 


boekiewoogie-beeldmerk+ Er zijn nog geen reacties

Reactie toevoegen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.