Recensie: Cecilia Ahern – Liervogel

Recensie: Cecilia Ahern – Liervogel


Liervogel is het ontroerende verhaal van Laura, die afgezonderd van de bewoonde wereld, in het zuidwesten van Ierland woont. Sinds haar zestiende woont zij daar alleen en wanneer zij tien jaar later Solomon en zijn filmcrew tegenkomt verandert haar leven volledig. Laura heeft een speciale gave: zij kan elk geluid nadoen, net zoals de Australische liervogel.
Solomon voelt een speciale verbintenis met Laura en samen met Bo, zijn vriendin willen ze een documentaire maken over haar leven. Laura verlaat haar stille, vredige omgeving en gaat met hen mee naar de drukke stad in de hoop een nieuw leven te beginnen. Zal men haar en haar speciale gave accepteren, zodat ook Laura haar vleugels kan uitslaan?

ISBN: 9789044635065 – Uitgeverij Prometheus – Aantal pagina’s: 397 – Roman


*****

4 van de 5 sterren – Joke


Start scrollen!

Vanaf hier weet je binnen één minuut of dit boek bij je past.

Recensie in één zin

‘Een liefdesverhaal vol geluid en emotie.’

Hoofdpersonages

*****

Laura, een mysterieuze jonge vrouw, woont al tien jaar afgesloten van de bewoonde wereld. Zij wordt “liervogel “genoemd omdat zij net als deze Australische vogel elk geluid wat zij hoort kan nadoen. Zij is bescheiden en verlegen en wordt niet begrepen als zij de drukke “gewone” wereld binnenstapt.
Solomon, die als geluidsman meewerkt aan de documentaire over Laura, is betoverd als hij haar voor het eerst ziet en voelt een speciale band met haar. Dat is ook het moment waarop zijn leven splijt; wie hij was voordat hij haar ontmoette en wie hij erna wordt.
Bo, vriendin van Solomon, is de producent van de documentaire en is nogal ambitieus.
— Joke

Sfeer

*****

Een wonderlijke en emotionele sfeer, wat past in een liefdesgeschiedenis. Bovendien besef je tijdens het lezen hoeveel geluid er om je heen is, ook omdat dit zo knap beschreven is.

— Joke

Schrijfstijl

*****

Het verhaal is vlot geschreven. Het neemt je mee vanuit de stille eenzame wereld van Laura naar de drukke moderne tijd in de stad. Het boek is verdeeld in vier delen, die worden voorafgegaan door een stukje uit de “The Lore of the Lyrebird” van Ambrose Pratt. Dit is een mooie aanvulling om het personage Laura beter te begrijpen.
— Joke

Passage uit het boek

‘Laura kijkt naar Solomon. Dat valt Bo op. Solomon wendt zijn ogen niet van Laura af. Het maakt hem niet uit, het zou onbeschoft zijn om hun oogcontact te verbreken, nadat ze naar haar verhaal hebben geluisterd. En trouwens, hij wordt op magnetische wijze tot haar aangetrokken, niet normaal. “Ik ben hier gebleven precies om de reden waarom mijn moeder en Gaga deden wat ze deden. Omdat ik het fijn vond om te blijven. Omdat ik bang was om weg te gaan.”
“Je bent nu niet bang om weg te gaan? Doordat je toe bent aan verandering?” Ze stelt vraag na vraag om haar op weg te helpen.
“Verandering gebeurt voortdurend, zelfs op de berg. Je moet mee veranderen met verandering“ zegt ze, terwijl haar stem weer dieper wordt nu ze Gaga nadoet.’

Leesvoorschrift

Bij elke temperatuur, lekker op de bank met een kop thee en het liefst zo min mogelijk geluid om je heen.

Voor vrouwen of mannen?

vrouw-of-man

75%

25%

Hoe dik is de pil?

397 pagina’s
dikke-pil

Ook gelezen? Hoeveel sterren krijgt dit boek van jou?

 


boekiewoogie-beeldmerk


+ Er zijn nog geen reacties

Reactie toevoegen

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.