Recensie: Ine Maria Kiekens – Aan de haak

Recensie: Ine Maria Kiekens – Aan de haak


Als single dertiger Laura opeens ontslagen wordt, staat ze op een kantelpunt in haar leven. Het liefst zou ze altijd bezig zijn met haar hobby: haken! Op aanraden van haar vriendinnen neemt ze de sprong om een webwinkel te starten met haar haakwerk. Omdat ze nieuw is in de digitale wereld, vraagt ze hulp aan IT’er Gianluca.

Al snel moet Laura haar beeld van suffe computernerds bijstellen. Gianluca is namelijk een vlotte en charmante man die goed weet wat hij wil. Laura raakt erg op hem gesteld en voelt stiekem de vlinders in haar buik al fladderen, maar is Gianluca wel single?

Aan de haak’ is een feelgoodverhaal over vriendschap, ondernemerschap en liefde, het zou je zomaar kunnen overkomen!

ISBN: 9789047208723 – LOFT Books – Aantal pagina’s: 174 – Feelgood


*****

4 van de 5 sterren – Sandra


Start scrollen!

Vanaf hier weet je binnen één minuut of dit boek bij je past.

Recensie in één zin

Aan de haak is een vlot en prettig geschreven feelgoodroman, waarin het tempo hoog ligt en de gebeurtenissen elkaar snel opvolgen.’

Hoofdpersonages

*****

Laura de Sutter is begin dertig wanneer ze van het een op andere moment door haar nieuwe baas ontslagen wordt. Diep in haar hart was ze het werk wat ze deed al behoorlijk zat, maar was ze hier – uit solidariteit aan haar vader – blijven hangen. Het ontslag bespoedigt haar liefste wens en diepste verlangens: van haar hobby haar beroep maken. Laura woont samen met Niki en Nala, haar katten huisgenoten.

Gianluca de Santi is een knappe IT’er met Italiaanse achtergrond.

Vriendinnen Meredith (fotografe) en Rozemarijn (marketingspecialiste, net moeder) helpen Laura helpen met het opzetten van haar bedrijf ‘Crealana’.
— Sandra

Sfeer

*****

Door de levendige schrijfstijl van de schrijfster kun je de verschillende settings in het verhaal bijna uittekenen. Alsof je over de schouder van de hoofdpersoon meekijkt. Soms is het een klein beetje voorspelbaar, maar overall speelt het verhaal zich af in een hele fijne sfeer waarin je je prima op je gemak voelt.
— Sandra

Schrijfstijl

*****

De schrijfster heeft een vlotte en aansprekende manier van schrijven, waardoor je door het boek heenvliegt. Voorzien van hier en daar wat vleugjes romantiek en humor is het gewoon een prettig feelgoodverhaal om te lezen.
— Sandra

Passage uit het boek

‘‘In de deuropening staat een breed glimlachende man. Halflang pikzwart haar, donkere maar vrolijk kijkende ogen, een stoppelbaardje van drie dagen oud, een lichtbruine huidskleur, lang en een tikkeltje breedgeschouderd. In één woord: wauw. Ik heb geen idee wat ik moet zeggen.
‘Ik ben Gianluca. Ik kom je helpen met je website.’ Ter kennismaking steekt hij zijn hand uit. Ik sta hem nog steeds verbouwereerd aan te kijken. Is dit Gianluca? Gianluca, de IT’er? De nerdy man die ik me in gedachten voorstelde? Niet Gianluca, het haute-couturemodel dat zonet is weggelopen van de catwalk? Ik weet me niet direct een houding te geven, maar schud dan toch gewoon zijn hand. Zijn handdruk is warm en stevig.
‘Eh, hallo. Ik ben Laura.’ ‘Dat dacht ik al.’ Hij grinnikt. ‘Ben jij echt Gianluca?’ vraag ik schaapachtig en ik kan me wel voor het hoofd slaan. Wie zou hij anders zijn?”

Leesvoorschrift

Een regenachtige middag, je hebt je genesteld in een luie stoel met een warme plaid, rode kater op schoot en een grote mok rooibosthee… heerlijk, even helemaal niets alleen jij, die rooie en het boek!

Voor vrouwen of mannen?

vrouw-of-man

90%

10%

Hoe dik is de pil?

174 pagina’s
dikke-pil

Ook gelezen? Hoeveel sterren geef jij dit boek?

 


boekiewoogie-beeldmerk


+ Er zijn nog geen reacties

Reactie toevoegen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.