Recensie: Charlotte de Monchy – Enkeltje Ierland

Recensie: Charlotte de Monchy – Enkeltje Ierland


Dierenarts Lisa heeft Amsterdam en haar beste vriendin Tess achtergelaten voor een droombaan in het dorpje Brentwood op het Ierse platteland. Maar eenmaal daar dringt tot haar door dat als ze alleen maar hard werkt en met doorgewinterde boeren op leeftijd omgaat, de kans klein is dat ze ooit nog de liefde van haar leven gaat vinden.
William keert na de dood van zijn ouders terug naar het enorme familielandgoed. Daar krijgt hij te horen dat de erfenis hem pas toekomt als hij kan aantonen dat hij zijn wilde jaren in Londen definitief achter zich heeft gelaten. Daartoe zal hij zich moeten verloven met een ´geschikte´vrouw. Hij kent in Brentwoord niemand die in aanmerking komt – behalve misschien de knappe Nederlandse dierenarts. Maar er nu één man op de wereld zijn op wie Lisa echt niet zit te wachten…

ISBN: 9789 022 572 504 – Meulenhoff Boekerij – Aantal pagina’s: 334


*****

4 van de 5 sterren — Lisanne


scrollen

Vanaf hier weet je binnen één minuut of dit boek bij je past.

Start!

Recensie in één zin

‘Je waant je even helemaal op het idillische platteland van Ierland.

Hoofdpersonages

*****

Lisa is dierenarts op het platteland van Ierland in het plaatsje Brentwood. Door haar werk gaat zij alleen maar om met oude boeren op leeftijd en haar collega Daniel, waarin ze meer een vriend ziet dan haar ware liefde. Hoe krijgt ze het dan ook voor elkaar elke keer dat als William McKinley in de buurt is ze de meeste onnozele dingen uitkraamt. Hoewel deze ontzettend knappe landgoed eigenaar wel bijzonder irritant is.
— Lisanne

Sfeer

*****

De sfeer is vanaf het begin vrolijk en luchtig. Geen zware kost, maar een makkelijk weg te lezen boek vol humor en romantiek. Je voelt vanaf het begin af aan dat alles in dit boek uiteindelijk goed zal komen.
— Lisanne

Schrijfstijl

*****

De schrijfstijl is luchtig met veel humor in het verhaal. Zo struikelt Lisa van de trap als William voor de deur staat met alle gevolgen van dien. Wel komt er op een gegeven moment een beetje de slop in het verhaal, waardoor het verhaal wat langdradig wordt en het toch echt wel een keer goed mag gaan aflopen. De hoofdpersonages draaien wel heel lang om elkaar heen.
— Lisanne

Passage uit het boek

‘Schrik ik je af?’
‘Wat denk je zelf?’Hij keek haar vol vertrouwen aan.
‘Je ziet er niet erg geschrokken uit’.
‘Nee, Lisa, niemand schrikt mij af, onthoud dat.’
‘Ik zal het onthouden, William,’ antwoordde ze lacherig. Ze trok aan zijn arm om hem te doen stilstaan. Toen haalde ze diep adem, boog zich iets naar hem toe en fluisterde in zijn oor: ‘Ik heb me bedacht, we kunnen het gewoon maar beter achter de rug hebben. Ik wil je nu. In de heren-wc achter je. Kom je?’ Ze legde haar hand op zijn borst en keek hem recht aan.
‘Ehm.’ William keek een beetje ontdaan.
‘Zie je wel!’ Ik schrik je toch af. Ik zie het aan je gezicht.’ Lisa pakte een plastic bak van de stapel bij het röntgenapparaat en legde haar tas erin om hem te laten scannen. Daarna liep ze zelf door het poortje.
Het duurde even voordat William weer bij haar was. ‘Ik was niet geschrokken. Ik overwoon in recordtempo of ik op je voorstel in zou gaan.’

Leesvoorschrift

13-sneeuw

Dit boek lees je het liefste wanneer het buiten hard waait en regent zodat je je helemaal op het Ierse platteland kan wanen. Kopje thee erbij en met een dekentje op de bank!

Voor vrouwen of mannen?

vrouw-of-man

95%

5%

Hoe dik is de pil?

334 pagina’s
dikke-pil

Ga je dit boek lezen?

 


boekiewoogie-beeldmerk


+ Er zijn nog geen reacties

Reactie toevoegen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.