Recensie: Charlotte de Winter – De sleuteldrager

Recensie: Charlotte de Winter – De sleuteldrager


De 33-jarige Schotse rechercheur Moordzaken, Finlay Reid, krijgt onverwacht de gave om in iemands herinneringen en gedachten te komen. Hiermee moet hij een Halfweg, een overledene die op aarde blijft ronddolen, helpen om door te gaan.

Hij weigert koppig die gave te gaan gebruiken, hij heeft genoeg aan zijn hoofd met het onderzoek naar de brute moord op een Engelse wetenschapper. Diens vrouw, Robyn Ashton, is hoofdverdachte, maar hun eerste ontmoeting verloopt heel anders dan hij verwacht had.

Tijdens het onderzoek wordt hij op pijnlijke wijze geconfronteerd met Damier, een levensgevaarlijke crimineel, die zich niet laat hinderen door het feit dat hij al dood is. Finlay moet met grote tegenzin zijn gave gaan inzetten om het complot achter de moord te doorgronden. En om het zelf te overleven.

ISBN: 9789463084819 – Uitgeverij Zilverspoor – Aantal pagina’s: 217 – Fantasy, thriller, detective


*****

3 van de 5 sterren – Frederique


Start scrollen!

Vanaf hier weet je binnen één minuut of dit boek bij je past.

Recensie in één zin

‘Intrigerende combi van urban fantasy met een klassiek detectiveverhaal met een einde dat vraagt om meer.’

Hoofdpersonages

*****

Finlay Reid, rechercheur Moordzaken, krijgt na zijn verjaardag plotseling magische gaven. Hij is nors, gefrustreerd en ergert zich aan zijn nieuwe ongewenste gaven. Finlay heeft bedacht dat als hij doet alsof het niet bestaat, het ook echt niet bestaat. Alleen werkt dat natuurlijk helemaal niet zo. Wanneer Finlay samen met zijn collega Claire Strong onderzoek doet naar de moord op John Ashton blijken zijn nieuwe gaven handiger dan hij in eerste instantie dacht.
— Frederique

Sfeer

*****

De sleuteldrager begint vrij rustig en dat is eigenlijk wel fijn. De magie, Halfwegen en allerlei verschillende namen voor gaven zijn, vooral aan het begin, behoorlijk verwarrend. Halverwege het boek stijgt de spanning en zie je langzaamaan hoe alles in elkaar past. Het einde is enorm spannend, maar had langer mogen zijn want dat voelde eigenlijk net te kort.
— Frederique

Schrijfstijl

*****

Charlotte de Winter verweeft met souplesse fantasy en detective-elementen samen tot één verhaal. Absoluut geen standaardcombinatie, maar het werkt in dit boek erg goed. Het is niet altijd even makkelijk te volgen door de verschillende facetten van het verhaal en je moet goed op blijven letten tijdens het lezen. Maar afgezien daarvan leest het boek heerlijk vlot.
— Frederique

Passage uit het boek

‘Wij willen graag op korte termijn met u praten. Het is ons de afgelopen week niet gelukt om contact met u te krijgen en dat heeft het onderzoek danig verstoord. Bent u misschien vanmiddag in de gelegenheid ons te woord te staan?’ Claire Strong trok vragend haar wenkbrauw op.
Robyn keek met een zorgvuldig neutrale blik naar de rechercheurs voor haar. Waarschijnlijk ben ik voor hen verdachte nummer één. Geen wonder dat ze nu hier zijn. Ze hadden natuurlijk onderzoek gedaan naar iedereen die John kende. En mogelijk hadden ze bij niemand een motief gezien en was er geen enkele dreiging uit de hoek van vrienden, familie en collega’s gekomen. Het feit dat ze spoorloos was verdwenen kort na de dood van haar man was, op zijn best, verdacht te noemen. Robyn was zich hier heel erg van bewust, ze had vorige week alleen geen andere keuze kunnen maken. Willen maken.
Ze was nu klaar voor haar inmenging in het onderzoek. Met deze Finlay Reid had ze alleen geen rekening gehouden. Hij mocht dan een nieuwe en duidelijk onwillige Kai zijn, als Kai hád hij de gave haar te bekijken. Ook al snapte hij op momenteel nog niet precies hoe dat werkte.’

Leesvoorschrift

Een beetje Schots regenachtig weer of een storm zijn helemaal perfect voor dit boek. Zoek een rustig plekje en laat je niet afleiden tijdens het lezen.

Voor vrouwen of mannen?

vrouw-of-man

50%

50%

Hoe dik is de pil?

217 pagina’s
dikke-pil

Ook gelezen? Hoeveel sterren geef jij dit boek?

 


boekiewoogie-beeldmerk


+ Er zijn nog geen reacties

Reactie toevoegen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.