Recensie: Charlotte Link – Leugenaar

Recensie: Charlotte Link – Leugenaar


De gepensioneerde politieman Richard Linville wordt op een nacht op een bijzonder wrede manier vermoord in zijn woning. Zijn dochter Kate, detective bij Scotland Yard, keert vanuit Londen terug naar Yorkshire om het onderzoek te volgen. Ze heeft niet veel vertrouwen in Caleb Hale, de inspecteur die het onderzoek leidt.
Charlotte die dacht dat ze alles wist over haar vader, wordt geconfronteerd met een paar waarheden over hem die hard aankomen. Het beeld dat ze had over haar vader wordt grondig overhoop gehaald.
De politie gaat er aanvankelijk van uit dat de moordenaar te vinden s onder de mensen die door haar vaders werk ooit in de gevangenis terecht kwamen. Maar is dit wel zo?

ISBN: 9789401614245 – Xander Uitgevers – Aantal pagina’s: 608 – Thriller


*****

4 van de 5 sterren – Marita


Start scrollen!

Vanaf hier weet je binnen één minuut of dit boek bij je past.

Recensie in één zin

Leugenaar is een fantastische thriller met een aantal verrassende wendingen.’

Hoofdpersonages

*****

Kate Linville is een eenzame vrouw die werkt als detective bij Scotland Yard. De enige persoon van betekenis voor haar is haar vader Richard, een gepensioneerde rechercheur. Wanneer haar vader op een gruwelijke manier vermoord wordt, keert ze terug naar de ouderlijke woning om ter plaatse het onderzoek mee te volgen.
Caleb Hale is net terug aan de slag als rechercheur als hij de leiding krijgt in het onderzoek naar de moord op Richard. Caleb had een zwaar drankprobleem waarvoor hij zich net liet behandelen. Vooral hierdoor heeft Kate er weinig vertrouwen in dat hij het onderzoek op een goede manier zal kunnen voeren. Dit leidt er toe dat er een gespannen sfeer heerst tussen Kate en Caleb.
— Marita

Sfeer

*****

De spanning in Leugenaar wordt bladzijde na bladzijde opgevoerd. Je voelt het verdriet en de onzekerheid van Kate en de twijfels die Caleb heeft over zijn eigen competenties. Het is een dik boek dat je zo vlug mogelijk wil uitlezen om te weten wie de dader is. Het is tevens een boek dat sterk werkt op de emoties van de lezer.
— Marita

Schrijfstijl

*****

Charlotte Link schrijft op een heel vlotte en duidelijke manier. Ze weet de personages op een zodanige manier tot leven te brengen dat je het gevoel hebt dat je ze kent. De verhaallijn verloopt heel duidelijk en gestructureerd.
— Marita

Passage uit het boek

‘Kate was de hele zondag bezig geweest met opruimen. Ze had zakken vol kleren van haar vader naar de textielcontainer gebracht, lades leeggehaald en stapels papieren, notitieblaadjes en oude brieven weggegooid. In de loop van je leven verzamel je heel veel spullen en gelukkig was Richard een van de mensen geweest die hun spullen opruimden en niet de neiging hadden alles wat ze ooit hadden bezaten te bewaren.
Kate had vooral veel aandacht aan de papieren besteed. Ze vroeg zich namelijk af of ergens in huis misschien nog dingen waren die betrekking hadden op Melissa Cooper: een brief die ze Richard had geschreven, een notitie van een afspraak met haar, een foto misschien zelfs… wat dan ook. Kate wist niet zeker of het goed voor haar zou zijn als ze zoiets vond, maar tegelijkertijd wilde ze heel graag meer weten.’

Leesvoorschrift

Op een regenachtige dag, naast een haardvuur met een tas koffie bij de hand.

Voor vrouwen of mannen?

vrouw-of-man

50%

50%

Hoe dik is de pil?

608 pagina’s
dikke-pil

Ook gelezen? Hoeveel sterren krijgt dit boek van jou?

 


boekiewoogie-beeldmerk+ Er zijn nog geen reacties

Reactie toevoegen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.