Recensie: Chris Carter – Gezicht van het kwaad

Recensie: Chris Carter – Gezicht van het kwaad


In een kerk in Los Angeles wordt het lijk van de priester gevonden. Hij werd op een gruwelijke wijze vermoord. Op het lijk vinden ze een getal, geschreven met bloed. Korte tijd later wordt een vrouw op een, zo mogelijk, nog gruwelijkere manier vermoord. Ook op haar lijk vinden ze een getal. De slachtoffers lijken door de dader geconfronteerd geweest te zijn met hun grootste angsten.
Het team van rechercheur Robert Hunter wordt op de zaak gezet. Het wordt een strijd tegen de tijd, want alles wijst erop dat de dader zinnens is om nog meer slachtoffers te maken.

ISBN: 9789402709278 – Uitgeverij HarperCollins – Aantal pagina’s: 380 – Thriller


*****

5 van de 5 sterren – Marita


Start scrollen!

Vanaf hier weet je binnen één minuut of dit boek bij je past.

Recensie in één zin

Gezicht van het kwaad is een spannende, verrassende en psychologisch sterke thriller.’

Hoofdpersonages

*****

Robert Hunter is rechercheur bij de politie van Los Angeles, afdeling Bijzondere Moordzaken. Zijn team wordt ingeschakeld bij het opsporen van seriemoordenaars en spraakmakende moordzaken die veel tijd en expertise eisen. Hunter wordt beschouwd als de beste in zijn job. Hij is vrijgezel.
Sedert korte tijd heeft Hunter een nieuwe partner, Carlos Garcia. Hunter en Garcia gaan voor elkaar door het vuur. Garcia is gehuwd met zijn jeugdvriendin Anna.
— Marita

Sfeer

*****

Net zoals in het eerste boek uit de Robert Hunter-serie, Handtekening van het kwaad, sleurt Gezicht van het kwaad je vanaf de eerste bladzijde mee in het verhaal. Eens je dit boek begint te lezen zou je het gewoon in één ruk willen uitlezen. Het verhaal op zich is gruwelijk, maar sterk psychologisch gekaderd.
De hoofdpersonages, Hunter en Garcia, worden zodanig geportretteerd dat je sympathie voor hen opvat. Dit helpt je om helemaal in het verhaal te zitten.
— Marita

Schrijfstijl

*****

Chris Carter bouwt het verhaal in Gezicht van het kwaad heel duidelijk op. In het begin van het boek overheersen de gruwelijke moorden, naar het einde toe laat hij de spanning een hoogtepunt bereiken.
De korte hoofdstukken dragen bij tot de vlotte leesbaarheid van het verhaal. Hij diept de personages en situaties voldoende uit om ze levensecht te laten overkomen en je zo helemaal mee te nemen in het verhaal.
— Marita

Passage uit het boek

‘’Wat zit je dwars?’ vroeg Hunter, terwijl hij de labuitslagen op zijn bureau legde.
Garcia deed zijn haar in een paardenstaart. ‘Het gesprek met Mollie vanochtend en alles wat ze ons heeft verteld. Het is net alsof ze erbij was toen het gebeurde.’
‘En wat vind je daarvan?’ drong Hunter aan.
Garcia ijsbeerde door de kamer. ‘Ze wist te veel details over beide plaatsen delict om een bedriegster te zijn. Ze wist van de nummering. Haar verblijfplaats op beide avonden is geverifieerd.’ Hij stak zijn handen in de lucht alsof hij het opgaf. ‘Eerlijk gezegd, Robert, heb ik nooit echt in al dat paranormale gedoe geloofd. Maar tenzij Mollie de moordenaar kent en hij het haar verteld heeft, denk ik dat je gelijk hebt. Ze is echt paranormaal begaafd. En als dat zo is, heeft ze ons iets verteld dat we nog niet wisten.’

Leesvoorschrift

Dit boek laat zich vlot lezen op een zonnige zomerdag, onder een parasol met een glas koude frisdrank bij de hand.

Voor vrouwen of mannen?

vrouw-of-man

50%

50%

Hoe dik is de pil?

380 pagina’s
dikke-pil

Ook gelezen? Hoeveel sterren geef jij dit boek?

 


boekiewoogie-beeldmerk



+ Er zijn nog geen reacties

Reactie toevoegen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.