Recensie: Chris Carter – Handtekening van het kwaad

Recensie: Chris Carter – Handtekening van het kwaad


In Los Angeles wordt het lijk van een jonge vrouw gevonden. Ze werd op gruwelijke wijze vermoord en zodanig toegetakeld dat ze onherkenbaar is. In haar hals plaatste de moordenaar een tattoo, namelijk een tekening van een omgekeerde crucifix.
Rechercheur Robert Hunter wordt, samen met zijn nieuwe collega Carlos Garcia, op de zaak gezet. De tattoo was de handtekening van een seriemoordenaar die Hunter twee jaar geleden vatte. Hebben ze destijds dan toch de verkeerde persoon aangehouden of hebben ze nu te maken met een copycat van de verschrikkelijke Crucifixkiller?
Het team van Hunter voert een strijd tegen de tijd om te beletten dat er nog meer slachtoffers vallen.

ISBN: 9789402706574 – Uitgeverij HarperCollins – Aantal pagina’s: 348 – Thriller


*****

4 van de 5 sterren – Marita


Start scrollen!

Vanaf hier weet je binnen één minuut of dit boek bij je past.

Recensie in één zin

‘Handtekening van het kwaad is een boek dat je liefst in één ruk wil uitlezen.’

Hoofdpersonages

*****

Robert Hunter is rechercheur bij de afdeling Bijzondere Moordzaken van de politie van Los Angeles. Twee jaar geleden vatte hij samen met zijn toenmalige collega Mike Farloe een seriemoordenaar. Korte tijd later kwam Mike om het leven bij een ongeval. Hunter ging daarna door een diep dal, maar is nu terug aan het werk en kreeg een nieuwe partner toegewezen, Carlos Garcia. Aanvankelijk stond Hunter er weigerachtig tegenover om met een nieuwe partner te moeten samenwerken. Naarmate de twee elkaar beter leren kennen is hun verstandhouding prima.
Garcia is gehuwd, maar zijn huwelijk komt zwaar onder druk te staan doordat hij op een bezeten manier bezig is met zijn werk.
— Marita

Sfeer

*****

Vanaf de eerste bladzijde word je overrompeld door het verhaal in Handtekening van het kwaad. De schrijver Chris Carter begint met een teaser van jewelste waardoor je zo vlug mogelijk verder wil lezen in het boek. Het is een ijzingwekkend verhaal dat je tot de laatste bladzijde in zijn greep houdt.
— Marita

Schrijfstijl

*****

De schrijfstijl van Chris Carter is heel direct en duidelijk. Telkens als het verhaal in Handtekening van het kwaad overgaat naar een ander personage begint de schrijver ook een nieuw hoofdstuk in het boek. Dit zorgt ervoor dat het verhaal begrijpelijk is en vlot leesbaar. Het plot is heel inventief met een einde dat een complete verrassing is.
— Marita

Passage uit het boek

‘De volgende dag begon ermee dat Hunter en Garcia naar George Slaters huis in Brentwood reden.
‘Wauw, dat ziet er fraai uit,’ zei Garcia, die het opvallende gebouw bewonderde. Zelfs vergeleken met de verheven standaard in Hollywood was het huis indrukwekkend. Het stond aan het eind van een smalle laan, in de schaduw van eikenbomen. Door de bewerkte lateien en smetteloos witte voorpui viel het huis zelfs in een straat vol chique woningen op. Aan de rechterkant van het huis, uitkijkend over een schitterende tuin, stond een dubbele garage.
‘Advocaat zijn heeft zo zijn voordelen, kennelijk,’ antwoordde Hunter toen hij zijn auto op de oprit parkeerde. Ze liepen over het pad van keien een trappetje naar de voordeur op en drukten op de beltoets van de deurconsole met camera.
‘Ja?’ klonk het even later.’

Leesvoorschrift

Dit boek laat zich vlot lezen terwijl het water giet, onder een warm dekentje met een tas hete thee bij de hand.

Voor vrouwen of mannen?

vrouw-of-man

50%

50%

Hoe dik is de pil?

348 pagina’s
dikke-pil

Ook gelezen? Hoeveel sterren geef jij dit boek?

 


boekiewoogie-beeldmerk



+ Er zijn nog geen reacties

Reactie toevoegen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.