Recensie: Christina Lauren – Mijn versie van jou

Recensie: Christina Lauren – Mijn versie van jou


Tanner Scott is drie jaar geleden met zijn familie verhuisd van Californië naar Provo in Utah. De meeste mensen in Provo zijn streng gelovig, dus samen met zijn familie heeft de biseksuele Tanner besloten niet openlijk voor zijn geaardheid uit te komen. Zodra hij zijn diploma heeft, wil hij gaan studeren aan een universiteit buiten het religieuze Utah.
Tijdens zijn laatste semester worden Tanner en zijn beste vriendin Autumn toegelaten tot een speciale werkgroep waarin alle leerlingen een boek moeten schrijven. Bij de eerste bijeenkomst wordt bekend dat de klas dit jaar een speciale mentor krijgt: Sebastian Brother. Hij heeft afgelopen jaar de werkgroep gevolgd en zijn debuut wordt binnenkort uitgegeven. Sebastian is de zoon van bisschop en erg geliefd in Provo.
Tanner heeft vier maanden om een boek te schrijven. Dat lijkt hem een makkie. Maar nog voor zijn eerste zin op papier staat, is hij stapelverliefd op Sebastian…

ISBN: 9789021409665 – Uitgeverij Q – Aantal pagina’s: 309 – Roman


*****

4 van de 5 sterren – Fien


Start scrollen!

Vanaf hier weet je binnen één minuut of dit boek bij je past.

Recensie in één zin

‘Een hartverwarmend verhaal over jezelf zijn en hoe belangrijk het is om aanvaard te worden.’

Hoofdpersonages

*****

Tanner is een gevoelige jongen die opgroeit in een gezin dat hem onvoorwaardelijk accepteert. Hij weet al vanaf zijn dertiende dat hij biseksueel is. Dat was nooit een groot probleem totdat hij naar het kleine, mormoonse stadje Provo verhuist. Daar verbergt Tanner zijn ware aard, zelfs voor zijn beste vriendin Autumn, die zich volledig heeft afgekeerd van haar geloof. Alleen binnen de muren van zijn huis kan hij zichzelf zijn. Wanneer Tanner zich opgeeft voor een vak genaamd ‘de Cursus’, had hij niet verwacht dat dat zijn leven zou veranderen. De assistent Sebastian is namelijk erg knap, maar ook heel erg mormoons…
— Fien

Sfeer

*****

Bepaalde boeken zijn niet alleen maar leuk om te lezen, maar bevatten ook een heel erg krachtige boodschap. Mijn versie van jou is zo’n boek. Het kaart een onderwerp aan dat in onze samenleving veel stof doet opwaaien: homoseksualiteit. Het boek gaat op een heel verfrissende manier om met thema’s zoals homofobie en geloof, wat altijd een heikel onderwerp zal blijven. Ondanks de nogal zware thema’s, is de sfeer door het boek heen toch luchtig.
— Fien

Schrijfstijl

*****

Ik heb begrepen dat Christina Lauren een pseudoniem is voor een schrijversduo, ik vind het altijd heel erg knap hoe twee mensen samen een boek kunnen schrijven waarin ieder zinnetje klopt. De schrijfsters Lauren Billings en Christina Hobbs verwoorden de gevoelens van Tanner en Sebastian zeer nauwkeurig. Vooral bij Sebastian is de interne strijd echt voelbaar: kiezen voor de liefde of voor zijn geloof en zijn familie. Een keuze waar veel jongeren mee geconfronteerd worden die in eenzelfde situatie zitten als Sebastian. Ik ben er dan ook heilig van overtuigd dat hij een bron van inspiratie kan zijn voor velen.
— Fien

Passage uit het boek

‘Vraag me om een goniometrische functie te differentiëren en ik draai er mijn hand niet voor om. Geef me een bouwkit voor een molecuul en ik bouw de mooiste organische verbinding die je ooit hebt gezien. Maar als je me vraagt om iets uit mezelf te trekken en het met de wereld te delen? Mentale chaos. Ik houd niet echt van hard werken, maar dat is in tegenstrijd met het feit dat ik het haat om slecht werk af te leveren. Ik heb nog nooit geprobeerd om creatief te zijn en dat besef ik nu pas.’

Leesvoorschrift

Tijdens de zomermaanden, terwijl de zon hoog aan de hemel staat en jij lekker ligt te luieren in de schaduw van een boom. Of misschien op een bankje bovenop een bergtop? Alles is mogelijk!

Voor vrouwen of mannen?

vrouw-of-man

50%

50%

Hoe dik is de pil?

309 pagina’s
dikke-pil

Ook gelezen? Hoeveel sterren krijgt dit boek van jou?

 


boekiewoogie-beeldmerk+ Er zijn nog geen reacties

Reactie toevoegen

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.