Recensie: Claire Cameron – De laatste neanderthaler

Recensie: Claire Cameron – De laatste neanderthaler


Meer dan 40.000 jaar geleden probeert een jonge, zwangere neanderthaler-vrouw te overleven tijdens een strenge winter en dreigende hongersnood. Haar familie is verdwenen en ze is ten dode opgeschreven als ze niet een nieuwe groep soortgenoten vindt die haar wil opnemen.
Haar zoektocht is verweven met het verhaal van de zwangere archeologe Rosamund, die een opzienbare ontdekking doet als ze een graf blootlegt waarin de overblijfselen van een neanderthaler en een homo sapiens naast elkaar zijn begraven.

ISBN: 9789023466567 – Uitgeverij Cargo – Aantal pagina’s: 333 – Roman


*****

3 van de 5 sterren – Lisanne


Start scrollen!

Vanaf hier weet je binnen één minuut of dit boek bij je past.

Recensie in één zin

‘Overlevingstocht van een moedige vrouw uit het verleden verweven met het heden.’

Hoofdpersonages

*****

Dit boek heeft twee hoofdrolspelers: Meisje in het tijdperk van de neanderthalers en Rosamund in het heden. Beide personages zijn boeiend geschreven, alhoewel Rosamund duidelijker naar voren komt als een echt persoon.
— Lisanne

Sfeer

*****

Vanaf het begin af aan is de geschiedenis ontzettend boeiend. Het geeft een duidelijk beeld van de zwangere neanderthaler ‘Meisje’, en de hedendaagse zwangere archeologe ‘Rosamund’. Voor de liefhebbers van geschiedenis, zoals ik, is dit boek uitermate boeiend en interessant.
— Lisanne

Schrijfstijl

*****

De auteur schrijft vlot en boeiend.
— Lisanne

Passage uit het boek

‘Toen Meisje ging verzitten om haar arm steviger om Kneus te slaan en hem zo te troosten, hijgde Grote Moeder naar adem. Dat was het moment dat ze iets van haar eigen verwonding liet merken. Het bloed trok uit haar gezicht weg. Meisje was teveel in zichzelf verdiept geweest om de geur op te merken, maar nu kwam ze meteen in actie. Ze legde Grote Moeder languit en tilde haar mantel op, die de oude vrouw omhoog had getrokken om de wond te bedekken. Ze had twee flinke japen in haar zij. Een scherpe klauw was zo diep gegaan dat haar rib blootlag.’

Leesvoorschrift

Lees dit boek op een luie zondagmiddag na een frisse winter wandeling buiten, heerlijk bij een kopje thee.

Voor vrouwen of mannen?

vrouw-of-man

50%

50%

Hoe dik is de pil?

333 pagina’s
dikke-pil

Ook gelezen? Hoeveel sterren krijgt dit boek van jou?

 


boekiewoogie-beeldmerk


+ Er zijn nog geen reacties

Reactie toevoegen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.