Recensie: Claudia & Nadja Beinert – Marilyn en de sterren van Hollywood

Recensie: Claudia & Nadja Beinert – Marilyn en de sterren van Hollywood


Los Angeles, 1942: Norma’s jeugd is eenzaam en getekend door armoede. Haar toevluchtsoord is de bioscoop waar ze de wereldsterren op het doek adoreert: actrices die uit een andere, betere wereld lijken te komen, die zelfbewust en geliefd zijn en die er adembenemend mooi uitzien. Met de vlucht in een gearrangeerd huwelijk lijkt ze de droom om zelf beroemd te worden op te geven. Tot zij een fotograaf ontmoet die ziet hoe fotogeniek zij is. Voor zijn lens lukt het Norma haar onzekerheid van zich af te gooien, en zich te tonen hoe zij gezien wil worden: een prachtige vrouw die bruist van energie. En een vrouw die zeker weet: ik wil actrice worden op het grote witte doek. Dan kan ik voor altijd gelukkig zijn.

ISBN: 9789493095878 – Uitgeverij Brandt – Aantal pagina’s: 440 pagina’s – Historische roman


*****

4 van de 5 sterren – Isolde


Start scrollen!

Vanaf hier weet je binnen één minuut of dit boek bij je past.

Recensie in één zin

‘Wat een lieve en bijzondere vrouw was Norma Jeane Baker.’

Hoofdpersonages

*****

In 1942 is Norma Jeane Baker een eenzaam meisje dat wanhopig op zoek is naar moederliefde. Haar eigen moeder is niet in staat om voor haar te zorgen, maar gelukkig wil Grace haar adopteren. Norma is dol op films en acteurs en wat is een betere plek om aan die ambities te werken dan Hollywood, waar ze zo ongeveer woont.
Niet veel later gaat Grace met haar man Californië verlaten en al is Norma geadopteerd, als minderjarige mag ze de staat niet verlaten. Grace arrangeert een huwelijk voor het zeventienjarige meisje, om haar goed achter te laten.
Norma groeit in haar huwelijk, ze ontpopt zich tot een zelfstandige en liefdevolle vrouw die nog steeds niets liever wil dan voor de filmindustrie werken. Het boek eindigt op het moment dat Norma Jeane Baker Marilyn Monroe wordt.
— Isolde

Sfeer

*****

Er hangt een verwachtingsvolle sfeer in het boek, je weet natuurlijk als lezer ook al wel dat Marilyn Monroe een succesvolle actrice wordt. De groei van Norma Jeane vindt plaats tegen de achtergrond van het niet zo moderne Amerika ten tijde van de Tweede Wereldoorlog.
— Isolde

Schrijfstijl

*****

Marilyn en de sterren van Hollywood is een deel in de serie Moedige vrouwen in de kunst en in de liefde, uitgegeven door Uitgeverij Brandt evenals bijvoorbeeld De diva over Maria Callas. Het is uitgeven op 4 augustus 2022, de zestigste sterfdag van Monroe.
Het boek heeft een rustig tempo en de zussen Beinert nemen de tijd om zich te verdiepen in een korte periode van het leven van Marilyn Monroe. Het verhaal is heel boeiend en het kost niet veel moeite om mee te leven met de ups en downs van Norma Jeane. Ze is een heel sympathieke vrouw die ondanks alle tegenslagen in haar leven optimistisch blijft.
— Isolde

Passage uit het boek

‘Diezelfde avond reed de trein Chicago binnen. Norma was erg opgewonden, wat goed was. Zo kon ze zich volledig concentreren op de goede afloop van haar reis en hoefde ze niet de hele tijd aan de ramp met Bebe terug te denken. Ze wilde zich helemaal wijden aan de nieuwe omgeving en het weerzien met de belangrijkste persoon in haar leven. Chicago was een adembenemende stad met huizen die tot in de hemel groeiden. De stad was groot, druk en bont.
Nog voor de trein tot stilstand kwam, ontdekte Norma Grace op het perron. Daar was ze: de moeder die ze zo lang had gemist. Niemand stond dichter bij haar dan Grace! Er was niemand aan wie ze zoveel te danken had.’

Leesvoorschrift

Bestel in de trendy bar waar je vanavond een bezoekje aan brengt een glas prosecco, vergezeld van diverse fusion hapjes en lees een flink stuk in Marilyn en de sterren van Hollywood.

Voor vrouwen of mannen?

vrouw-of-man

50%

50%

Hoe dik is de pil?

440 pagina’s
dikke-pil

Ook gelezen? Hoeveel sterren krijgt dit boek van jou?

 


boekiewoogie-beeldmerk


+ Er zijn nog geen reacties

Reactie toevoegen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.