Recensie: David Safier – Miss Merkel… en een onverwachte wending

Recensie: David Safier – Miss Merkel… en een onverwachte wending


Angela Merkel heeft zich teruggetrokken uit de hectisch Duitse politiek in Berlijn en geniet met haar echtgenoot Achim en mopshond Poetin van haar pensioen. Ze woont nu in een kleine dorpsgemeenschap aan het Dumpfmeer, Klein-Freudenstadt, waar ze een vakwerkhuis uit 1789 heeft betrokken. Het rustige leven daar is een hele overgang na Berlijn, waaraan Angela behoorlijk moet wennen.

Wanneer baron Philipp von Baugenwitz vergiftigd wordt aangetroffen in een kasteelkerker die van binnenuit is afgesloten, is er eindelijk iets waar Angela haar tanden in kan zetten!
Samen met haar man Achim en haar lijfwacht Mike gaat ze op zoek naar de moordenaar.

Gaat het haar lukken om deze te ontmaskeren? En wie heeft het op haar gemunt?

ISBN: 9789026159602 – Uitgeverij De Fontein – Aantal pagina’s: 276 – Detective


*****

4 van de 5 sterren – Sandra


Start scrollen!

Vanaf hier weet je binnen één minuut of dit boek bij je past.

Recensie in één zin

‘De moord op baron Philipp von Baugenwitz maakt de speurneus wakker in de onlangs gepensioneerde ex-bondskanselier Angela Merkel.’

Hoofdpersonages

*****

Angela Merkel, ex-bondskanselier, geniet sinds kort van haar pensioen in het dorpje Klein-Freudenstadt aan het Dumpfmeer. Ze woont daar met haar echtgenoot (Jo)Achim Sauer, scheikundige van beroep die luistert naar de bijnaam ‘Puffel’ en haar mopshond Poetin. Haar lijfwacht Mike is altijd in haar buurt te vinden.

Alexa von Baugenwitz, de huidige vrouw van baron Philipp von Baugenwitz, staat als zuipschuit bekend.

Katharina von Baugenwitz, de eerste vrouw van baron Philipp von Baugenwitz, woont samen met haar dochter Pia (uit een eerder huwelijk) in een aparte vleugel op het kasteel en regelt de zakelijke beslommeringen van het kasteel.
— Sandra

Sfeer

*****

De schrijver geeft een zeer beeldende beschrijving van de omgeving en het Duitse plaatsje waar het verhaal zich afspeelt, waardoor je de setting als het ware voor je ziet. Het ene moment is het heel gemoedelijk, bijna lieflijk weergegeven, het andere moment voel je de spanning en de kilheid. Heel knap gedaan!
— Sandra

Schrijfstijl

*****

David Safier heeft een zeer vlotte schrijfstijl; het verhaal is doorspekt met de nodige humor, waarbij er vanzelf een glimlach op je gezicht komt. Hierdoor leest het boek als een trein!
— Sandra

Passage uit het boek

‘In deze zit blijkbaar gif. Er zit wat bezinksel onder in het glas. Angela’s hart klopte sneller. Ze voelde de adrenaline die door haar lichaam stroomde als ze opeens voor onvoorziene ingewikkelde problemen werd gesteld. Ze had gedacht dat ze tijdens haar pensioen dat heerlijk prikkelende gevoel niet meer zou meemaken. En nu was het er!
Hoewel Angela heel goed wist dat het niet klopte, was een klein deel van haar blij met deze vermoedelijke moord, zo blij als ze tot nu toe met niets in Klein-Freudenstadt geweest was.’

Leesvoorschrift

Een moment voor jezelf, het maakt daarbij niet uit of dat in de morgen, middag of avond is. Gewoon met een bakkie koffie of een frisje erbij in een lekkere stoel en lezen maar!

Voor vrouwen of mannen?

vrouw-of-man

70%

30%

Hoe dik is de pil?

276 pagina’s
dikke-pil

Ook gelezen? Hoeveel sterren krijgt dit boek van jou?

 


boekiewoogie-beeldmerk


+ Er zijn nog geen reacties

Reactie toevoegen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.