Recensie: Denise Meijer – Hopeloos verliefd in het kersthotel

Recensie: Denise Meijer – Hopeloos verliefd in het kersthotel


In Hopeloos verliefd in het kersthotel wordt wannabe-actrice Daphne door haar oud-werkgever gevraagd om mee te spelen in een historisch kerststuk, terwijl haar vriend juist heel graag de feestdagen met haar wil doorbrengen om een speciale vraag te stellen.

Na een rits foute vriendjes en een mislukte poging om actrice te worden lacht het geluk Daphne eindelijk toe. Ze heeft een relatie met de leuke (en rijke!) Ben, een schattige kat en een appartement met een woonkamer zo groot als een balzaal. Oké, haar baan is misschien een beetje saai, maar je kunt niet alles hebben. Met de feestdagen in aantocht hint Ben dat deze kerst weleens éxtra speciaal kan worden. Gaat hij haar soms ten huwelijk vragen?

Dan vraagt Daphnes oud-werkgever vlak voor kerst om haar hulp. Het hotel waar ze vroeger werkte staat bekend om het historische kerstbal. Het bijbehorende toneelstuk dreigt echter in het water te vallen en Daphne zou de boel kunnen redden. Alleen zou ze de kerstdagen dit jaar eigenlijk doorbrengen met haar verloofde in spe… Kiest ze voor haar eigen kerstgeluk? Of voor wat iedereen van haar verwacht?

ISBN: 9789047208051 – LOFT Books – Aantal pagina’s: 254 – Feelgood


*****

5 van de 5 sterren – Sandra


Start scrollen!

Vanaf hier weet je binnen één minuut of dit boek bij je past.

Recensie in één zin

Hopeloos verliefd in het kersthotel is een prachtig geschreven en humoristische feelgoodroman, voorzien van alle ingrediënten die bij dit genre passen.’

Hoofdpersonages

*****

Daphne wilde eigenlijk actrice worden, maar dat is helaas mislukt. Na wat foute vriendjes komt ze Ben tegen, een rijke man, die haar met wat hulp van zijn connecties aan een kantoorbaan weet te helpen. Samen met haar kat Odin trekt ze bij Ben in, in zijn luxe appartement in het centrum van de stad. Haar familie loopt met hem weg, maar bij Daphne neemt steeds meer de twijfel toe of hij wel de ware is voor haar.

Ben is rijk en wil eigenlijk alleen maar met Daphne pronken en haar hogerop helpen omdat dat hem zo goed staat. Hij laat steeds vaker blijken dat hij haar een aanzoek wil doen met kerst.

Dave is een medestudent van de toneelschool die Daphne heeft moeten verlaten. Zij heeft zijn carrière altijd al gevolgd via Instagram, maar laat dit zeker niet blijken wanneer hij haar tegenspeler wordt in het familieverhaal van het kersthotel.
— Sandra

Sfeer

*****

Het is de schrijfster heel goed gelukt om de kerstsfeer van het landgoed en het mooi aangeklede hotel weer te geven, alsof ik er zelf aan de zijlijn deel van uitmaakte. De scènes in het verhaal zie je gewoon voor je. Ook mooi dat de geheimen van het familiehotel voor een verrassende kentering in het verhaal zorgden.
— Sandra

Schrijfstijl

*****

Het boek is bijzonder vlot en beeldend geschreven, voorzien van de nodige humor. Het is een heerlijk feelgoodverhaal, waarin je je de nodige uurtjes kunt onderdompelen en de waan van de dag vergeet.
— Sandra

Passage uit het boek

‘‘Ik vind het echt leuk dat ik je weer tegenkom, Daphne,’ zegt Dave. Hij klinkt zowaar nog oprecht ook.
Om de olifant in de kamer maar meteen te benoemden, zeg ik: ‘Jij hebt zo te zien je diploma wel behaald?’
Dave glimlacht mistroostig. ‘Ik heb altijd al tegen je willen zeggen dat ik het heel jammer vond dat je stopte.’
Ik schuif het cocktailglas voorzichtig heen en weer over het gladde tafeloppervlak. ‘Tja… een actrice die zelfs te laat komt tijdens de voorstelling en die haar tekst niet kon leren omdat ze het script kwijt was…’  Ik neem nog een slok. ‘Het was niet voor me weggelegd, helaas.
‘Hé, begint Dave troostend. ‘Iedereen had het moeilijk. Iedereen liet steken vallen. En wat ze je toen geflikt hebben…’ Ik kijk op. ‘Ik had voor je willen opkomen. Echt. Ik heb er tot op de dag van vandaag spijt van.’
Ik zet het glas weer voor me neer. ‘Dat is lief, maar alles is goed gekomen. Ik heb het gewoon niet in me. Het geeft niet.’’

Leesvoorschrift

Lekker lui op de bank, kat op schoot en de verwarming op een behaaglijke temperatuur ingesteld. Een stukje versgebakken appeltaart met een kopje earlgreythee… genieten maar!

Voor vrouwen of mannen?

vrouw-of-man

90%

10%

Hoe dik is de pil?

254 pagina’s
dikke-pil

Ook gelezen? Hoeveel sterren geef jij dit boek?

 


boekiewoogie-beeldmerk


+ Er zijn nog geen reacties

Reactie toevoegen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.