Recensie: Dirk Bracke – Has#tag

Recensie: Dirk Bracke – Has#tag


Marie is 17. Twee jaar geleden is er iets verschrikkelijks gebeurd waardoor Maries zelfvertrouwen zoek is. Zelfs haar beste vriendin Chloé weet niets van haar vreselijke geheim. Door zich uitdagend te kleden trekt knappe Marie de aandacht van heel wat jongens, waardoor ze haar problemen even kan vergeten. Toch kan die aandacht haar maar tijdelijk helpen. Tot in de Facebook-chat Anton opduikt, een jongen die stap voor stap haar vertrouwen wint. Maar is deze kerel wel echt te vertrouwen?

ISBN: 9789059088818 – Uitgeverij Infodok – Aantal pagina’s: 176 – Young Adult


*****

3 van de 5 sterren – Fien


Start scrollen!

Vanaf hier weet je binnen één minuut of dit boek bij je past.

Recensie in één zin

‘Een boek dat je aan de gevaren van het internet herinnert en dat niet iedereen goede bedoelingen heeft.’

Hoofdpersonages

*****

Marie is 17 jaar en haar thuissituatie is allesbehalve perfect. Haar ouders zijn gescheiden, Marie woont bij haar moeder die maar net genoeg geld verdient om hun appartementje mee te betalen. Bovendien draagt Marie een vreselijk geheim met zich mee, een geheim dat zo erg is dat ze het nog nooit aan iemand heeft verteld. Om haar zelfvertrouwen wat op te krikken, plaatst Marie regelmatig pikante foto’s op haar social media, ze geniet van alle likes en reacties. Haar klasgenoten noemen haar een slet, maar gelukkig kan Marie rekenen op de steun van haar beste vriendin Chloé. Wanneer ze benaderd wordt op internet door de gevoelige Anton, stelt ze zich beetje bij beetje voor hem open. Marie heeft dan ook geen enkel idee van zijn slechte bedoelingen.
— Fien

Sfeer

*****

Vanaf de proloog merk je al heel snel dat het verhaal helemaal fout gaat aflopen. Dit creëert een onheilspellende sfeer en je kan alleen maar bang afwachten op het onvermijdelijke. Een hele poos gebeurt er niets en blijft het heel rustig, wat ervoor zorgt dat de spanning nog wat extra wordt opgedreven.
— Fien

Schrijfstijl

*****

Dirk Bracke is bijna een icoon in Nederlandse jeugdliteratuur en ik ben heel blij dat ik eindelijk een boek van hem gelezen heb. Hij heeft een zeer vlotte schrijfstijl. Al moet ik toegeven dat het verhaal een beetje oppervlakkig blijft, ik blijf namelijk achter met een heleboel onopgeloste vragen.
— Fien

Passage uit het boek

‘Hij liet de foto’s passeren. Er waren vooral doordeweekse foto’s, maar ook… Een kort truitje had ze tot halverwege haar borsten opgerold, zodat haar tepels net verborgen bleven. De hand waarmee ze de foto had genomen was ter hoogte van haar middel en hij zag de rondingen van haar borsten in kikvorsperspectief.
‘Fuck, Marie, je draagt geen beha’, mompelde hij verrukt.
#hot and #cool #me
Ondanks haar uitdagende houding, zat er iets melancholisch in haar ogen.
Je doet alsof, dacht hij. Je wilt prikkelend en zelfzeker overkomen, maar dat ben je niet. Hij had een neus voor meisjes die uitdagende foto’s postten, maar eigenlijk onzeker waren en om aandacht smeekten. Hij had een prooi geroken, bleef naar de foto kijken en drukte zijn lippen op haar mond.’

Leesvoorschrift

Sluit je helemaal af van het internet en social media, want na het lezen van dit boek wil je die zoveel mogelijk vermijden.

Voor vrouwen of mannen?

vrouw-of-man

50%

50%

Hoe dik is de pil?

176 pagina’s
dikke-pil

Ook gelezen? Hoeveel sterren krijgt dit boek van jou?

 


boekiewoogie-beeldmerk+ Er zijn nog geen reacties

Reactie toevoegen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.