Recensie: Dirk Debeys – Prooi

Recensie: Dirk Debeys – Prooi


Duitsland. Kort na elkaar worden vijf jagers aangevallen door een enorme roofvogel. Aan de grootte van de klauwen te oordelen gaat het om een dier dat niet in Europa voorkomt. De politie neemt de zaak aanvankelijk niet ernstig, ze geloven niet dat deze aanvallen door mensen aangestuurd worden. Daarom vraagt de voorzitter van het ‘Landesjagdverband’ aan de privédetectives, Norbert Reichertz en Jonas Keller, om de zaak uit te spitten.
Intussen ontsnapt Dragan Zorko, lid van de Kroatische maffia, uit de gevangenis. Hij zweert wraak te zullen nemen op degenen die zijn leermeester, Slavomir Tadic, vermoordden. Zadic werd vermoord door Sanja Rusic, geholpen door Jonas Keller. Jonas en Sanja vrezen voor hun leven en voor dat van hun geliefden.

ISBN: 9789463376006 – Uitgeverij Pelckmans – Aantal pagina’s: 302 – Thriller


*****

4 van de 5 sterren – Marita


Start scrollen!

Vanaf hier weet je binnen één minuut of dit boek bij je past.

Recensie in één zin

Prooi is een spannende thriller waarin twee verhaallijnen perfect naast elkaar staan.’

Hoofdpersonages

*****

De hoofdpersonages in dit boek zijn de privédetectives Norbert Reichertz en Jonas Keller.
Norbert is een Duitser van middelbare leeftijd. Jonas is een stuk jonger, zijn vader is een Duitser en zijn moeder een Belgische. Jonas is getrouwd met Emma, ze verwachten hun eerste kindje. De ouders, broer en zus van Jonas werden een aantal jaren geleden vermoord. Tijdens zijn verbeten zoektocht naar de moordenaars van zijn familie stootte hij op Tadic en Zorko. Tadic werd vermoord door Sanja, Zorko belandde in de gevangenis.
Beppe woont bij Jonas en Emma. Hij is de jongere halfbroer van Jonas, aan vaders kant en de zoon van Sanja. Sanja zit in de gevangenis omwille van haar betrokkenheid bij drugssmokkel.
— Marita

Sfeer

*****

Toen ik Prooi van Dirk Debeys begon te lezen had ik aanvankelijk het gevoel dat dit boek mij niet zou liggen. Echter, eens ik in het verhaal zat en de personages beter begon te kennen, werd ik als door een wervelwind meegesleurd in het verhaal. Niet alleen de spanning in het boek sprak mij aan, ook de emoties van de personages zijn een belangrijke factor om je betrokken te voelen bij het verhaal. Vooral bij Jonas en Emma krijg je het gevoel ze echt te kennen.
— Marita

Schrijfstijl

*****

Prooi is op een eenvoudige en duidelijke manier opgebouwd. Dit maakt dat het boek heel vlot leesbaar is. Dirk Debeys verwerkt in deze thriller twee verhaallijnen. Bij elk van hen is Jonas Keller de spilfiguur. Ondanks deze twee verhaallijnen komt het geheel zeker niet verwarrend over. Integendeel, het zorgt voor afwisseling en nog meer spanning. Beide verhaallijnen zijn zeer origineel.
— Marita

Passage uit het boek

‘Emma klapte de bomvolle reiskoffer toe en moest erop gaan zitten om de ritssluiting dicht te krijgen.
Nu even Beppe helpen pakken, dacht ze. Ze ging via de overloop naar zijn kamer en klopte op de deur. Enkele tellen wachtte ze tevergeefs op antwoord, waarna ze de deur opende. Beppe zat niet op zijn kamer.
‘Beppe, kom je even naar boven?’ riep ze door de traphal naar beneden.
Jonas kwam vanuit de keuken de gang in en keek omhoog naar Emma. ‘Die zit toch boven? Hier beneden is er niemand.’ zei hij verbaasd.
‘Op zijn kamer zit hij ook niet.’
Emma fronste de wenkbrauwen en duwde de deur van de badkamer open. ‘Hier ook niet.’
Jonas verdween in de keuken en kwam even later terug de gang in.
‘Zijn fiets is weg! Hij is ervandoor!’’

Leesvoorschrift

Dit boek laat zich vlot lezen op een frisse winterdag, in een chalet in de bossen met een glas rode wijn bij de hand.

Voor vrouwen of mannen?

vrouw-of-man

50%

50%

Hoe dik is de pil?

302 pagina’s
dikke-pil

Ook gelezen? Hoeveel sterren geef jij dit boek?

 


boekiewoogie-beeldmerk+ Er zijn nog geen reacties

Reactie toevoegen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.