Recensie: Diverse auteurs – De goede mama: 13 visies van moeders van kleur

Recensie: Diverse auteurs – De goede mama: 13 visies van moeders van kleur


Alle boeken van de wereld kunnen je niet voorbereiden op het moederschap. Moederschap is intens, meedogenloos en boeiend, in alle betekenissen van het woord. Met vallen, opstaan en veel tranen sla je je als moeder door elke dag heen. Moederschap is liefde, moederschap is verlies, moederschap is slapeloze nachten, moederschap is zorgen en nog veel meer.
In De goede mama: 13 visies van moeders van kleur vertellen moeders van kleur uit heel Nederland over hun strijd, ervaringen, verliezen, hoogtepunten en pijnpunten bij het opvoeden van kinderen van kleur in Nederland. Een kennismaking met verschillende werelden waarin we gastvrij worden ontvangen.

ISBN: 9789493256101 – Uitgeverij Pluim – Aantal pagina’s: 139 – Informatief


*****

4 van de 5 sterren — Annechien


Start scrollen!

Vanaf hier weet je binnen één minuut of dit boek bij je past.

Recensie in één zin

‘Een prachtige verwoording van hoe het is om moeder van kleur te zijn in de Westerse wereld.’

Wat heb ik aan dit boek?

*****

In De goede mama: 13 visies van moeders van kleur vertellen dertien moeders je hun visie over opvoeden. Het is een algemeen gegeven dat mensen van kleur het niet makkelijk hebben in de Westerse blanke wereld. Dit is voor moeders hetzelfde verhaal. Dit boek geeft je een kijkje in de wereld van moeders van kleur en dat is reuze interessant. Hun manier van opvoeden laat je ogen op een bepaalde manier openen. Deze dertien prachtige vrouwen vertellen je hoe het is om met verlies om te gaan, het opvoeden van een kindje met een beperking, racisme, depressies en nog veel meer. Het moederschap is immers niet alleen rozengeur en maneschijn.
— Annechien

Schrijfstijl

*****

Naima El Masloushi heeft De goede mama: 13 visies van moeders van kleur samengesteld. Ze is bij elke vrouw langs geweest en heeft hen geïnterviewd. Van deze interviews heeft ze dertien prachtige verhalen gemaakt. Bij bepaalde verhalen vertelt ze ook wat over de interviews zelf en bij andere verhalen niet. Elk verhaal wordt vanuit de ik- vorm verteld en zo is het net alsof elke moeder je meeneemt in haar leven en heb je niet het idee dat je een interview aan het lezen bent.
— Annechien

Passage uit het boek

‘Moeder zijn is een complexe functie. Iedereen weet raad en toch niet. Soms is het een ondankbare taak, waar veel mensen iets van vinden. Je omgeving, je partner, collega’s, grootouders, de buren; eigenlijk iedereen. Mensen kunnen zich ongegeneerd overal mee bemoeien. Als je net getrouwd bent, wordt er gevraagd wanneer de kids komen. Na de eerste komen de vragen over de tweede. Als je werkt, wordt er gevraagd hoe je dat kan doen; je kind van vier maanden afgeven bij de opvang. Als je niet werkt, is men benieuwd hoe je de kinderen kan klaarstromen voor de maatschappij want jij neemt niet deel. Als je je taken goed verdeelt met je partner, zit hij onder de plak en ben jij een slechte moeder. Als jij het meeste doet voor de kinderen ben je slachtoffer en is je partner ongeschikt als vader; hij gebruikt zijn papadag om te sporten.’

Voor wie is dit boek?

De goede mama: 13 visies van moeders van kleur is voor elke sterke vrouw om haar een hart onder de riem te steken.
Eigenlijk is dit boek voor iedereen die geïnteresseerd is in hoe het is om als moeder van kleur je kind op te voeden in een blanke wereld. Hier kan iedereen wat van leren.
— Annechien

Voor vrouwen of mannen?

vrouw-of-man

50%

50%

Hoe dik is de pil?

139 pagina’s
dikke-pil

Ook gelezen? Hoeveel sterren geef jij dit boek?

 


boekiewoogie-beeldmerk


+ Er zijn nog geen reacties

Reactie toevoegen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.