Recensie: Dr. Srini Pillay – Minder focus, meer effect

Recensie: Dr. Srini Pillay – Minder focus, meer effect


‘Minder focus, meer effect’ van Srini Pillay is het tegengeluid over focus en discipline. Focus is de norm. Maar door alleen te focussen raken de echt belangrijke dingen op de achtergrond. Beslissingen nemen wordt moeilijk, je vervreemdt van jezelf en anderen, en emotionele uitputting ligt op de loer.
‘Minder focus, meer effect’ biedt een verrassende uitweg: laat je gedachten regelmatig de vrije loop, dagdroom, rommel wat aan en laat de boel eens de boel. Dan ontstaat er ruimte voor creatieve ideeën, minder stress en meer oog voor anderen.

ISBN: 9789021565408 – Kosmos Uitgevers – Aantal pagina’s: 272 – Informatief


*****

5 van de 5 sterren — Luus


Start scrollen!

Vanaf hier weet je binnen één minuut of dit boek bij je past.

Recensie in één zin

‘Leer van Dr. Pillay (neurowetenschapper/therapeut/psychiater) hoe je creatiever en flexibeler leert denken en meer gedaan krijgt door juist te ontfocussen.’

Wat heb ik aan dit boek?

*****

Tegenwoordig hoor je mensen vaak zeggen dat ze maar weinig concentratie en focus hebben en het niet altijd lukt om hun aandacht bij hun werk te houden. We lijken soms té gefocust, wat helemaal niet zo goed voor ons blijkt te zijn. Dit boek leert je dat het juist van essentieel belang is om af en toe te lummelen en te dagdromen. Om zo ruimte te maken om te experimenteren en fouten te maken. Dit blijkt tot betere resultaten te leiden, want zo krijg je nieuwe ideeën en wordt je creatiever en productiever.

— Luus

Schrijfstijl

*****

In het boek wordt helder uitgelegd hoe je kunt ontfocussen en wat hier de voordelen van zijn. Aan het eind van ieder gedeelte vind je een aparte sectie die je richtlijnen meegeeft. Ook worden de voetnoten aart vermeld aan het eind van elk hoofdstuk, zodat je zelf elk artikel of boek er bij kunt pakken. Het is een mix van spiritualiteit en wetenschappelijke theorie.
— Luus

Passage uit het boek

‘Soms lijkt er een toverkracht aan focussen ontleend te worden, omdat je ontzettend veel gedaan kunt krijgen als je gefocust bent. En om terug te komen op het idee van gewoonten en het vermijden van cognitieve dissonantie: soms is het gewoon psychisch veel prettiger om de dag door te komen op de manier zoals je dat altijd doet, namelijk door middel van focussen. Maar hoewel het wenselijk is dat de dingen soepeltjes verlopen, moet je er ook voor waken dat je je hele leven op hetzelfde niveau blijft functioneren.’

Voor wie is dit boek?

Als prutsen, kliederen en mijmeren jou verschrikkelijk in de oren klinkt is dit waarschijnlijk een boek waar jij veel aan kunt hebben. Kunstenaars en wetenschappers zeggen dat ze tot de grootste ideeën en creaties komen door dromen, visioenen of plotselinge inval. Zou jij creatiever of productiever willen worden? Dan is dit het boek om te lezen!
— Luus

Voor vrouwen of mannen?

vrouw-of-man

50%

50%

Hoe dik is de pil?

272 pagina’s
dikke-pil

Ook gelezen? Hoeveel sterren geef jij dit boek?

 


boekiewoogie-beeldmerk


+ Er zijn nog geen reacties

Reactie toevoegen

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.