Recensie: Ellen de Vriend – Dwaalspoor

Recensie: Ellen de Vriend – Dwaalspoor


Fiona gaat aan de slag als assistent-manager op een gezellige Franse familiecamping in Baskenland. Op de idyllische camping, mét een knappe collega, kan haar zomer niet meer stuk.
Fiona voelt zich intens gelukkig, maar dat verandert snel: haar voorganger, George, blijkt spoorloos verdwenen. Fiona gaat op onderzoek uit, maar stuit op steeds meer geheimen en eindigt op een dwaalspoor. Dan probeert iemand haar verdacht te maken van moord. Vliegensvlug moet ze uitzoeken wat er aan de hand is, maar is er nog wel iemand die ze kan vertrouwen?

ISBN: 9789401617802 –Xander Uitgevers – Aantal pagina’s: 253 – Thriller


*****

5 van de 5 sterren – Kaylee


Start scrollen!

Vanaf hier weet je binnen één minuut of dit boek bij je past.

Recensie in één zin

‘Een onschuldige baan op een Franse camping verandert in een moordende nachtmerrie.’

Hoofdpersonages

*****

Fiona is een vijfenveertigjarige vrouw die een sprong in het diepe waagt en besluit te gaan werken op een camping in Frankrijk. Haar man is al een aantal jaar overleden en ze besluit haar dromen achter na te gaan. Haar dochter Lynn laat ze in Nederland achter. Wanneer ze aankomt in Frankrijk maakt ze kennis met haar collega’s en ziet ze haar tijdelijke onderkomen: een blokhut aan de rand van bebossing. Haar collega’s zijn een beetje gesloten en Fiona probeert haar draai binnen haar nieuwe leven te vinden.

Wanneer ze haar collega Matteo ontmoet is ze direct van slag. De ontzettend knappe en charmante, maar flink jongere, man maakt heel wat gevoelens in haar los. De twee groeien langzaam naar elkaar toe.

Op een dag vangt Fiona op dat haar voorganger George spoorloos is verdwenen. Hij woonde in dezelfde blokhut als zij. Fiona probeert aan haar collega’s te vragen wat er precies gebeurd is, maar niemand geeft haar een duidelijk antwoord of wimpelt haar vraag af. Fiona besluit op onderzoek uit te gaan om te achterhalen wat zich allemaal afgespeeld heeft. Hierbij komt ze erachter dat verraad op de loer ligt en komt ze in situaties terecht waarvan ze nooit gedacht had die nog eens mee te maken.
— Kaylee

Sfeer

*****

Zoals veel thrillers weet je vanaf het begin dat er iets niet pluis is, zo ook in Dwaalspoor. Fiona komt aan op de camping en haar collega’s laten niet het achterste van hun tong zien. Wanneer Fiona  vervolgens op onderzoek uitgaat om te achterhalen wat er allemaal op de camping gebeurd is, weet je eigenlijk al dat dit verkeerd af kan lopen. De spanning in het boek is er wel, als is dit maar een heel kort moment.
— Kaylee

Schrijfstijl

*****

Het verhaal is verrassend opgebouwd. Je leest in hoofdstukken het avontuur van Fiona op de Franse camping, afgewisseld met korte hoofdstukken waarin een vrouw vertelt dat ze in de gevangenis zit. Op een gegeven moment komen deze twee verhaallijnen samen en komt het plot steeds dichterbij. Het boek leest lekker weg en het kost zeker geen moeite om het uit te lezen.
— Kaylee

Passage uit het boek

‘Mevrouw Thomas…’ Hij laat zijn adem hoorbaar ontsnappen, zijn toon krijgt iets vertrouwelijks. ‘Fiona. Ik denk dat u voorzichtig moet zijn.’
Ik sta als aan de grond genageld. Mijn hart bonkt. ‘Waarom zeg je dat, Klaas? Wat weet je?’
Met een handgebaar stopt hij mijn vragen.  ‘Ik hoor weleens geruchten, maar ik bemoei me er niet meer. U kunt de zaak beter laten rusten.’ Hij knikt veelbetekenend. ‘Een dader keert vaak terug naar de plaats delict, weet u wel? U bent geen rechercheur en zij hebben iedereen al ondervraagd. Meer kan ik er niet over zeggen, maar ik vertrouw het niet en ik ben bang dat er meer slachtoffers gaan vallen en dat u iets overkomt.’ Er ligt een vergoelijkende klant in zijn stem. ‘Ik moet gaan. Tot straks.’ Hij pakt zijn gereedschapskist en zijn trap en loopt weg.’

Leesvoorschrift

Installeer je ligbedje op een fijne plek (liefst op een camping in Frankrijk), zorg ervoor dat de parasol binnen handbereik is voor wanneer het te warm wordt en drink een verfrissende cocktail. Sla dit boek open en begin met lezen. Voor je het weet heb je hem uit of merk je dat je door de warmte heerlijk ingedut was.

Voor vrouwen of mannen?

vrouw-of-man

65%

35%

Hoe dik is de pil?

253 pagina’s
dikke-pil

Ook gelezen? Hoeveel sterren krijgt dit boek van jou?

 


boekiewoogie-beeldmerk+ Er zijn nog geen reacties

Reactie toevoegen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.