Recensie: Elli Woollard – Sprookjes van Grimm

Recensie: Elli Woollard – Sprookjes van Grimm


Volg Roodkapje door het bos waar ze een wolf tegenkomt. Griezel mee als Hans en Grietje een heks ontmoeten. Ontdek wie stiekem de schoenen van een arme schoenmaker naait. Lukt het Assepoester om naar het bal te gaan? En wie zijn toch die geheimzinnige stadsmuzikanten uit Bremen?
De bekende verhalen klinken als nieuw in het frisse en grappige rijm van Elli Woollard in de vertaling van Margaretha van Andel.

ISBN: 9789047714187 – Uitgeverij Lemniscaat – Aantal pagina’s: 94 – Sprookjesboek, kinderboek


*****

5 van de 5 sterren — Isolde


Start scrollen!

Vanaf hier weet je binnen één minuut of dit boek bij je past.

Recensie in één zin

‘Een frisse, vlotte, nieuwe vertelling van een aantal bekende sprookjes van Grimm, voorzien van geweldige illustraties.’

Verhaallijn

*****

In Sprookjes van Grimm staat vijf bekende sprookjes, die opnieuw verteld zijn door Elli Woollard en in het Nederlands vertaald door Margaretha van Andel: Roodkapje, De elfjes en de schoenmaker, Hans en Grietje, De Bremer Stadmuzikanten en Assepoester.
Zoals achter in het boek staat hebben de broers Grimm bestaande verhalen, die nogal gruwelijk waren, herschreven tot de versies die wij kennen. Elli Woollard heeft ze nog een keer opnieuw verteld, met woorden en uitdrukkingen van deze tijd, en op rijm gezet. Het resultaat is een bijzonder sprookjesboek, dat heel fijn leest en voorleest. Het boek is het echt ontzettend waard om in je kast te hebben staan om keer op keer (zelf) te lezen en voor te lezen. Met een compliment aan de goede vertaling door Margaretha van Andel.
— Isolde

Illustraties

*****

Het zijn niet alleen de vijf verhalen die leuk en bijzonder blijven en van Sprookjes van Grimm een bijzonder boek maken. De illustraties van Marta Altés dragen hier evenzeer aan bij. Eigenlijk zijn het niet slechts illustraties, iedere pagina is volledig gebruikt voor kleur en afbeeldingen die perfect bij het verhaal passen. De afbeeldingen zijn kleurrijk en daarmee vrolijk. Er is veel te zien en veel om over te praten. Wat ook heel fijn is, is dat bijvoorbeeld de wolf van Roodkapje en de heks van Hans en Grietje niet eng zijn. De sprookjes zijn daarom ook echt geschikt om aan jonge kinderen voor te lezen.
— Isolde

Stukje uit het boek

‘Er klonken oohs en aahs toen ze de grote zaal betrad.
Wat een plaatje! Wat een beauty! OMG! Wie was dát?
Niemand die haar kende, maar wat was ze wonderschoon.
Zelfs de koning zie “wow” – hij riep meteen zijn zoon!

Voor wie is het boek?

Sprookjes van Grimm is voor alle sprookjesliefhebbers, jong en oud. Deze uitgave is bijzonder geschikt om voor te lezen, ook aan jonge kinderen vanaf vier jaar.

Voor meisjes of jongens?

meisje-of-jongen-1

50%

50%

Type verhaal?

Meerdere korte verhalen
dikke-pil

Ook gelezen? Hoeveel sterren geef jij dit boek?

 


boekiewoogie-beeldmerk


+ Er zijn nog geen reacties

Reactie toevoegen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.