Recensie: Emma Seppälä – De flow van het geluk

Recensie: Emma Seppälä – De flow van het geluk


Iedereen wil gelukkig en succesvol zijn. En toch is het voor veel mensen ongrijpbaar. We gaan maar door en werken ons een slag in de rondte om alle bordjes in de lucht te houden. We zetten daardoor makkelijk ons huidige geluk even opzij (om die deadline te halen, dat project binnen te slepen, dat diploma te halen), om later de vruchten – het grote geluk – te kunnen plukken. Dit werkt misschien op de korte termijn, maar gaat uiteindelijk vaak ten koste van ons welzijn, onze relaties en, paradoxaal genoeg, onze productiviteit.

ISBN: 9789400507180 – A.W. Bruna – Aantal pagina’s: 256 – Informatief


*****

4 van de 5 sterren — Luus


Start scrollen!

Vanaf hier weet je binnen één minuut of dit boek bij je past.

Recensie in één zin

‘Wat werkt nu echt voor meer geluk en succes?’

Wat heb ik aan dit boek?

*****

Als het over succes gaat, hebben we gedateerde opvattingen waarin we geloven. Van jongs af aan krijgen we te horen dat we ons met focus en ijzeren discipline op alles moeten storten wat er op ons pad komt, dat succes zonder stress niet kan, dat we koste wat kost moeten blijven volhouden en dat we ons moeten focussen op onze sterke punten. Volgens Emma zijn dat precies de dingen waar je uiteindelijk niet gelukkig van wordt. Leven in het hier en nu, je veerkracht aanboren, je energie managen, niets kunnen doen, lief zijn voor jezelf en compassievol zijn voor anderen… daar wordt je wel gelukkig van. Als je wil weten hoe je dat doet, dan is dit zeker een must read voor jou!

— Luus]

Schrijfstijl

*****

Dit boek is onderverdeeld in verschillende hoofdstukken die elk een groot aantal adviezen bevat. Emma gaat aan de haal met de zes meest ingesleten mythes over succes en legt in heldere taal uit hoe je kunt ontfocussen om meer geluk in je leven te brengen. En dat allemaal op basis van jarenlang research.
— Luus

Passage uit het boek

Deskundigen menen dat de sleutel tot lummelen of ontfocussen bestaat uit afwisseling aanbrengen in je activiteiten in plaats van je de hele tijd op één specifieke taak te focussen. Om een frisse blik op iets te krijgen, moet je het juist eerst loslaten. Afwisselen kan op twee manieren: door iets te doen waar je niet bij hoeft na te denken, of door meer ervaringen op te doen.

Voor wie is dit boek?

Ben jij iemand die van hard werken houdt en het liefst zoveel mogelijk doorbuffelt? Dan zou dit wel eens een eyeopener voor je kunnen zijn. Om gelukkig succesvol te zijn leert Emma je hoe je daar komt, zonder jezelf voorbij te lopen. Wat mij betreft een goed boek voor mensen die een burn out hebben (gehad) of daar gevoelig voor zijn. Emma bewijst dat we ook op een relaxte manier succesvol kunnen zijn en onze doelen kunnen bereiken. Spreekt je dat aan? Lees dit boek dan zeker!
— Luus

Voor vrouwen of mannen?

vrouw-of-man

50%

50%

Hoe dik is de pil?

256 pagina’s
dikke-pil

Ook gelezen? Hoeveel sterren krijgt dit boek van jou?

 


boekiewoogie-beeldmerk+ Er zijn nog geen reacties

Reactie toevoegen

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.