Recensie: Erin Watt – Hartstocht

Recensie: Erin Watt – Hartstocht


In Hartstocht, deel 3,5 van De Royals van Erin Watt, komen we eindelijk de love story van Gideon Royal en Savannah te weten. De relatie tussen Gideon en Savannah is na een fout van Gideon verbroken en het is nu drie jaar later. Savannah verschijnt tijdens een kennismakingsweekend op de universiteit waar Gideon studeert. Ze denken allebei terug aan wat er tijdens hun relatie jaren geleden gebeurde en Gideon heeft er alles voor over zijn relatie met Savannah te herstellen.
Hartstocht speelt zich ongeveer gelijktijdig met het derde deel van de serie, Geheimen, af en bevat absoluut spoilers als je het leest voordat je in ieder geval de eerste twee delen van De Royals hebt gelezen.

ISBN: 9789026149146 – Uitgeverij De Fontein – Aantal pagina’s: 176 – Young Adult (op het randje van New Adult)


*****

4 van de 5 sterren – Isolde


Start scrollen!

Vanaf hier weet je binnen één minuut of dit boek bij je past.

Recensie in één zin

‘Een kort deel in de guilty pleasure-serie De Royals van Erin Watt, veel te kort maar leest heerlijk weg!’

Hoofdpersonages

*****

Gideon Royal is al net zo’n bad boy als zijn broertjes Reed en Easton die we van de vijf andere delen van de serie kennen. Gideon is de oudste broer en voelt zich verantwoordelijk voor zijn broertjes. Maar ook voor Maria, zijn moeder, omdat vader Callum vaker niet dan wel thuis is.
Als Gideon aan het begin van het schooljaar Savannah voor het eerst op het schoolplein ziet, is hij op slag verliefd op haar. Dit gevoel is wederzijds.
— Isolde

Sfeer

*****

Het sfeertje in Hartstocht is net zo broeierig als in de voorgaande delen, met verliefde en verhitte tieners en studenten. Het boek speelt zich deels af op een Amerikaanse high school en deels op een Amerikaanse universiteit en is eigenlijk precies zoals je ook altijd in televisieseries en films ziet. Lekker relaxed om te lezen dus.
— Isolde

Schrijfstijl

*****

Je vliegt altijd door de boeken van het schrijversduo Erin Watt heen. Jen Frederick en Elle Kennedy gaan schuil achter deze naam. Ze weten je gelijk in het verhaal te trekken en het zo op te bouwen dat wegleggen lastig is. Al is het boek door twee personen geschreven, je merkt het niet in de stijl.
— Isolde

Passage uit het boek

‘De neiging om te vluchten overspoelt me. Ik kan in de auto stappen en hier wegwezen. Naar de andere kant van het land gaan, mezelf verliezen in het bos of de bergen. Ergens waar ik iets kan afschudden van de verantwoordelijkheid voor deze familie, die op me drukt als een ijzeren mantel. Maar dat is geen optie. Ik kan mijn broers niet in de steek laten.’

Leesvoorschrift

Hartstocht is een zomers verhaal. Maar het is lekker het boek in bed te lezen en daarna zoete dromen over aantrekkelijke mannen te hebben.

Voor vrouwen of mannen?

vrouw-of-man

91%

9%

Hoe dik is de pil?

176 pagina’s
dikke-pil

Ook gelezen? Hoeveel sterren geef jij dit boek?

 


boekiewoogie-beeldmerk


+ Er zijn nog geen reacties

Reactie toevoegen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.