Recensie: Erin Watt – When it’s real

Recensie: Erin Watt – When it’s real


Popster Oakley is hot en heeft miljoenen fans. De paparazzi smullen van zijn escapades. Maar als Oakley nog serieus genomen wil worden in de muziekindustrie, moet hij iets aan zijn imago doen. Wie kan hem daarbij beter helpen dan de doodgewone Vaughn? Ze hoeft zich alleen maar voor te doen als zijn nieuwe vriendin. Maar Vaughn vindt Oakley maar een arrogante sukkel. Oké, hij is hot, maar denk maar niet dat zij voor hem zal vallen!

ISBN: 9789026154027 – Uitgeverij De Fontein – Aantal pagina’s: 416 – Young adult


*****

4 van de 5 sterren – Isolde


Start scrollen!

Vanaf hier weet je binnen één minuut of dit boek bij je past.

Recensie in één zin

‘Een zoet en lief verhaal over een relatie die groeit tot vriendschap en zou kunnen uitmonden in liefde…’

Hoofdpersonages

*****

Om het imago van de jonge popster Oakley Ford op te krikken, bedenkt zijn management dat het een goed idee is als hij een neprelatie aan zou gaan met een gewoon meisje, een girl-next-door. Hun oog valt op Vaughn. Haar ouders zijn overleden en samen met haar zus probeert Vaughn de eindjes aan elkaar te knopen en hun tweelingbroertjes op te voeden.
In het begin vinden Oakley en Vaughn elkaar maar niks. Oakley vindt Vaughn bitchy en brutaal, Vaughn vindt Oakley arrogant, al kan hij wel mooie liedjes schrijven. Zoals je kunt verwachten beginnen de twee elkaar gedurende het boek steeds sympathieker te vinden.

Andere personen zijn Paige, Shane en Spencer, de broertjes en zus van Vaugh, vage vrienden van Oakley, Claudia die de social media accounts van Oakley beheert en Donovan King, de producer van wie Oakley hoopt dat hij zijn nieuwe album wil produceren.
— Isolde

Sfeer

*****

When it’s real bevat voldoende spanning om het boek niet weg te willen leggen en door te willen lezen. Dit heeft te maken met de vriendschap die zich ontwikkelt tussen Vaughn en Oakley, maar ook met alle (tenenkrommende) capriolen die het management bedenkt. Het effect van social media op het leven en de band tussen de Oakley en Vaughn is fascinerend.

When it’s real is een lief en cute verhaal, een beetje zoals Girl online van Zoe Sugg en Anna & de French kiss van Stephanie Perkins.
— Isolde

Schrijfstijl

*****

Het schrijversduo Erin Watt schrijft vlot en hun boeken lezen zonder uitzondering fijn en makkelijk.
In When it’s real staan niet zo heel veel expliciete scènes, wat meer dan in One Small Thing, maar absoluut veel en veel minder dan in de ‘Royals’-serie. Wat dat betreft is het boek ook best geschikt voor iets jongere, wel young adult, lezers vanaf een jaar of veertien. De expliciete scènes zijn overigens heel netjes en respectvol beschrijven.
— Isolde

Passage uit het boek

‘Ik wil de verwaande Oakley terug. De Oakley die me in de maling neemt met praatjes over hoe goed hij is met zijn tong. Die me meeneemt naar een club en me vervolgens de hele avond negeert of tegen me snauwt. Die Oakley kan ik wel aan.
Maar deze? De Oakley die me met een smeulende blik aankijkt en excuusbriefjes schrijft? Daar raak ik helemaal van uit mijn doen.’

Leesvoorschrift

Lees dit boek als je in de zon op een terras zit langs de boulevard van Venice Beach met een alcoholvrije cocktail en een verse fruitsalade binnen handbereik.

Voor vrouwen of mannen?

vrouw-of-man

85%

15%

Hoe dik is de pil?

416 pagina’s
dikke-pil

Ook gelezen? Hoeveel sterren krijgt dit boek van jou?

 


boekiewoogie-beeldmerk


+ Er zijn nog geen reacties

Reactie toevoegen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.