Recensie: Eveline Baar – Sterk voelen op het werk

Recensie: Eveline Baar – Sterk voelen op het werk


Als (hoog)sensitieve werknemer beschik je over een aantal prachtige kwaliteiten die met jouw gevoeligheid samenhangen. Daarmee vorm je een grote meerwaarde voor de organisatie. Maar hooggevoeligheid kent ook zijn schaduwkanten. Het valt niet altijd mee om je staande te houden in een turbulente, veeleisende omgeving. Wanneer dit te veel energie vergt, komen zowel je kwaliteiten als jijzelf in het gedrang.

Dit praktische, vlot leesbare handboek biedt inzicht, handvatten en tips. Inzicht in hoe jouw gevoeligheid ‘werkt’ op het werk. Handvatten om bewust om te gaan met zowel je kwaliteiten als je valkuilen. Tips waarmee je op de werkvloer direct aan de slag kunt. Zodat je (je) sterk mag voelen op je werk.

ISBN: 9789491687419 – Scrivo Media – Aantal pagina’s: 208 – Informatief


*****

5 van de 5 sterren — Janet


Start scrollen!

Vanaf hier weet je binnen één minuut of dit boek bij je past.

Recensie in één zin

‘Een waardevol boek vol inzichten over de beide kanten van de medaille van (hoog)sensitiviteit.’

Wat heb ik aan dit boek?

*****

Sterk voelen op het werk is helder, concreet en volledig. Het maakt duidelijk waarom je HSP bént en waarom je het NIET hébt. Er wordt ingegaan op de verschillende typen HSP’s en waarom het soms verward wordt met andere stoornissen of aandoeningen, zoals ADD, ADHD en PDD-NOS.
Het laat je zien hoe je volledig tot je recht komt als je leert te zien waar je kwaliteiten en valkuilen liggen, maar ook in welke omgeving je zult groeien en bloeien en waar de gevaren voor chronische stress en burn-out liggen.
Dit boek besteedt aandacht aan de verschillen tussen hoogsensitief en hooggevoelig, omdat beide termen in de maatschappij door elkaar heen gebruikt worden.
Er is tevens een deel met een praktisch stappenplan hoe je jouw roeping/passie kunt vinden, wat je kan helpen te bepalen waar jij het meest gelukkig zult worden.
— Janet

Schrijfstijl

*****

Het boek leest makkelijk weg. Dit komt door de schrijfwijze, maar ook zeker door de layout van het boek, zoals de korte alinea’s en het gebruik van vetgedrukte kopjes.
Er worden acht verschillende symbolen gebruikt, zoals een kopje thee wat staat voor ‘zorg goed voor jezelf’, een handje met STOP erin wat staat voor ‘geef je grenzen aan’ en een wereldbol dat ‘neem je ruimte in’ betekent. Dit maakt in een oogopslag heel fijn zichtbaar waar de aandachtspunten liggen.
— Janet

Passage uit het boek

‘Realiseer je dat je altijd op tijd bent. Vaak kom je als (hoog)sensitief persoon pas tot het maken van keuzes als je rond de veertig bent en er lang genoeg mee bezig bent geweest om de buitenwereld te laten zien dat je er mag zijn. Vaak heb je pas op latere leeftijd de volwassenheid bereikt om echt naar jezelf te kijken en te zien wie je wilt zijn en wat je wilt doen. Neem dus de tijd voor dit proces, laat er een midlifecrisis overheen gaan. Je hebt nog steeds de andere helft van je leven om te genieten van wat je geleerd hebt. Je bent dus nooit te laat.’

Voor wie is dit boek?

Of je nu zelf (hoog)sensitief bent, of je bent leidinggevende of een collega van een (hoog)sensitief persoon, dit boek is een must.
Mocht je jezelf herkennen in kenmerken behorende bij ADD, ADHD en PDD-NOS, dan kan dit boek jou ook nieuwe inzichten kan geven in wie je eigenlijk bent.
Wanneer je interesse hebt in verschillende persoonlijkheidsmodellen, zoals de Big Five, de MBTI, en het Enneagram-model – en dan uiteraard toegespitst op de sensitieve werknemer – is dit boek tevens een aanrader.
— Janet

Voor vrouwen of mannen?

vrouw-of-man

50%

50%

Hoe dik is de pil?

208 pagina’s
dikke-pil

Ook gelezen? Hoeveel sterren krijgt dit boek van jou?

 


boekiewoogie-beeldmerk+ Er zijn nog geen reacties

Reactie toevoegen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.