Recensie: Dr. Elissa Epel – Omgaan met stress in zeven dagen

Recensie: Dr. Elissa Epel – Omgaan met stress in zeven dagen


Of we nu te maken hebben met oneindige to-dolijsten, deadlines, moeilijke gesprekken of kleine en grote crises: we worden de hele dag overspoeld met informatie en gedachten die onze stressreactie kunnen activeren. Stress is onvermijdelijk, maar we hoeven er niet aan onderdoor te gaan en we kunnen het gebruiken om ons leven zinvoller te maken en onszelf positief uit te dagen.

Psycholoog Elissa Epel heeft haar carrière gewijd aan het bestuderen van stress en hoe die ons beïnvloedt. Ze biedt in dit praktische boek een zevendaags stappenplan vol wetenschappelijk bewezen technieken om stress om te zetten in kracht. Ze helpt je een mindset te ontwikkelen die tegen een stootje kan, voor meer vreugde, verbinding en gemak in je leven.

ISBN: 9789400516472 – Uitgeverij Lev – Aantal pagina’s: 286 – Informatief / zelfontwikkeling


*****

4 van de 5 sterren — Kaylee


Start scrollen!

Vanaf hier weet je binnen één minuut of dit boek bij je past.

Recensie in één zin

‘Met dit boek krijg je de juiste handvatten om beter met stress om te gaan.’

Wat heb ik aan dit boek?

*****

Omgaan met stress in zeven dagen laat jou beter met stress omgaan. Psycholoog Dr. Elissa Epel heeft veel onderzoek naar stress gedaan en deelt allereerst de mogelijke oorzaken en gevolgen van overmatig stress. Daarna geeft ze je zeven dagen lang tips om beter met stress om te gaan. Dit zijn tips die je gemakkelijk toe kan passen, zoals de kracht van ademhalen en de invloed van natuur.

Het is een informatief boek vol wetenschappelijke resultaten en achtergrondinformatie over stress. Daarnaast geeft het boek je handvatten zodat jij beter met stress om kan gaan. Deze combinatie vind ik erg goed, omdat je je op deze manier bewust wordt van de invloed van stress. Als lezer krijg je niet alleen tips, maar je leest ook waarom deze tips zinnig zijn, hoe stress ontstaat en welke invloed het heeft.
— Kaylee

Schrijfstijl

*****

Dr. Elissa Epel heeft ontzettend veel kennis over stress, die ze maar al te graag met je deelt. Ze heeft veel onderzoek gedaan naar stress en dit is te merken in haar boek. Epel schrijft op een hele fijne manier waarbij ze dingen heel helder en bondig uitlegt. Daarnaast weet ze door haar manier van schrijven een vorm van bewustwording te creëren. Haar tips en handvatten zijn duidelijk en voor iedereen toepasbaar.
— Kaylee

Passage uit het boek

‘Het gaat over jouw gezondheid. Jouw leven. Het gaat over waar jij naartoe gaat, hoe je je zult voelen, en in welke hoedanigheid je daar zult zijn als je er eenmaal bent. Het is preventie, zoals tandenpoetsen dat je elke dag wel weet in te passen. Elke dag stress tegengaan is van invloed op het welbevinden, op de kwaliteit van leven en op het vermogen om op een of andere manier invloed op de wereld uit te oefenen, hoe ver die invloed ook reikt. Als je nu geen tijd in het verzorgen van jezelf steekt, waaronder diepe rust, zul je later genoodzaakt zijn tijd voor ziekte vrij te maken.’

Voor wie is dit boek?

Omgaan met stress in zeven dagen is heel geschikt wanneer je beter om wilt gaan met stress. In zeven dagen krijg jij handvatten en inzichten over de manier hoe je stress kunt reguleren en hoe belangrijk het is om hier goed mee om te gaan.
— Kaylee

Voor vrouwen of mannen?

vrouw-of-man

50%

50%

Hoe dik is de pil?

286 pagina’s
dikke-pil

Ook gelezen? Hoeveel sterren geef jij dit boek?

 


boekiewoogie-beeldmerk


+ Er zijn nog geen reacties

Reactie toevoegen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.