Recensie: Gay Hendricks – The Big Leap

Recensie: Gay Hendricks – The Big Leap


Onbewuste overtuigingen weerhouden ons er vaak van om door te blijven groeien. Ieder van ons heeft een inwendige thermostaatinstelling die bepaalt hoeveel liefde, succes en creativiteit we onszelf toelaten. Als we die instelling overschrijden, doen we vaak iets om onszelf dwars te zitten, waardoor we terugvallen in onze oude, bekende comfortzone.

Herkenbaar? Gay Hendricks noemt dit een bovengrensprobleem: dat ene probleem dat jou er nog steeds van weerhoudt al je mogelijkheden ten volle te benutten. The Big Leap helpt je om je bovengrensprobleem op te sporen, je obstakels te overwinnen en de sprong naar je hoogst haalbare niveau van succes te wagen op het gebied van financiën, werk en liefde.

ISBN: 9789400516182 – Lev Uitgevers – Aantal pagina’s: 216 – Informatief


*****

5 van de 5 sterren — Kaylee


Start scrollen!

Vanaf hier weet je binnen één minuut of dit boek bij je past.

Recensie in één zin

‘Door het lezen van The Big Leap ga jij ervaren dat je succes verdient!’

Wat heb ik aan dit boek?

*****

The Big Leap is een ontzettend goed boek dat je jouw ogen laat openen voor je succes. Ik denk dat we allemaal wel het gevoel herkennen dat we succes, welvaart of geluk niet verdienen. Er is altijd een stemmetje dat het gevoel neerhaalt of gedachten die dit ontkrachten. Volgens Gay Hendricks gaat dit gepaard met problemen ontwikkelen. Heb je bijvoorbeeld succes op je werk, dan ontstaat er al snel een probleem. Dit probleem wordt dan veroorzaakt door je gedrag of gedachten.

Gay laat jou inzien dat je het succes, de welvaart of het geluk waard bent. Onze maatschappij is erop ingesteld dat dit gevoel er niet mag zijn en dit remt jou in je ultieme gelukgevoel. In The Big Leap ga jij ervaren dat het, door Gay genoemde, bovengrensprobleem niet meer van deze tijd is en dat het geluksgevoel ervaren alleen maar voor meer geluk zorgt. Hij beschrijft het als terechtkomen in je genialiteitszone.
— Kaylee

Schrijfstijl

*****

Vanaf het eerste hoofdstuk was ik volledig geboeid door Gay. Hij heeft een hele fijne, duidelijke en toegankelijke schrijfstijl. Hij weet zijn verhaal en de daarbij behorende inzichten heel goed te beschrijven. Daarnaast deelt hij tal van voorbeelden van mensen die hij geholpen heeft in het tegengaan van hun bovengrensprobleem. Ik heb het boek in een razend tempo uitgelezen!
— Kaylee

Passage uit het boek

‘Je ego is volkomen terecht bang. Het is gewaarschuwd. In de genialiteitszone is je ego overbodig. In de genialiteitszone ben je niet meer op zoek naar bevestiging, hoef je niet zo nodig de controle te houden, wraak te nemen of andere doelen van je ego te bereiken. Je bent daar je eigen baas, klaar om in te spelen op de oneindige mogelijkheden van het nu. Maar ook als de oorlog uitbreekt tussen je overtuiging dat liefde buiten jezelf ligt en de diepe wetenschap dat je daar zelf voor hebt gezorgd, voel je soms in al je vezels een soort uitputting die deel lijkt uit te maken van de kosmos zelf. Dan komt het herhaalde commitment goed van pas. Het is tijd om diep in te ademen en het commitment dat je te allen tijde in je genialiteitszone wilt leven te herhalen.’

Voor wie is dit boek?

Herken je het gevoel van niet kunnen genieten van geluk? Dan zou ik The Big Leap vooral lezen! Het laat jou zien dat je dit gevoel tot het maximale mag ervaren en dat het je stimuleert in een nog groter geluksgevoel.
— Kaylee

Voor vrouwen of mannen?

vrouw-of-man

50%

50%

Hoe dik is de pil?

216 pagina’s
dikke-pil

Ook gelezen? Hoeveel sterren geef jij dit boek?

 


boekiewoogie-beeldmerk+ Er zijn nog geen reacties

Reactie toevoegen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.