Recensie: Graham Moore – De laatste stem

Recensie: Graham Moore – De laatste stem


Tien jaar geleden veranderde het leven van Maya Seale volledig nadat ze zetelde in een jury die moest oordelen over de schuld of onschuld van Bobby Nock. Bobby werd ervan beschuldigd dat hij de minderjarige Jessica Silver had vermoord. Maya was de enige van de 12 juryleden die te veel twijfels had over zijn schuld om hem in eer en geweten schuldig te verklaren. Ze slaagde erin om de andere elf juryleden ervan te overtuigen hem onschuldig te verklaren. De publieke opinie keerde zich tegen deze uitspraak, waardoor Maya geviseerd werd.

Nu, tien jaar later, wordt er een Netflix-documentaire gemaakt over hetgeen toen gebeurde. Maya weigert aanvankelijk om hieraan mee te werken, maar laat zich overhalen door Rick Leonard. Hij zat destijds ook in de jury en beweert te kunnen aantonen dat Bobby Jessica wel degelijk vermoordde.

Dit is het begin van een nachtmerrie voor Maya. Nu is zij degene die riskeert om onschuldig in de gevangenis terecht te komen. Om haar onschuld te bewijzen moet ze op zoek gaan naar hetgeen tien jaar geleden echt gebeurde.

ISBN: 9789024589302 – Uitgeverij Luitingh-Sijthoff – Aantal pagina’s: 302 – thriller


*****

4 van de 5 sterren – Marita


Start scrollen!

Vanaf hier weet je binnen één minuut of dit boek bij je past.

Recensie in één zin

De laatste stem is een meeslepende thriller met verrassende wendingen.’

Hoofdpersonages

*****

Maya Seale werd tien jaar geleden gedagvaard om plaats te nemen in een volksjury tijdens een vonnis. De beschuldigde was Bobby Nock. Hij moest voor de rechtbank verschijnen omdat hij ervan verdacht werd de minderjarige Jessica Silver te hebben laten verdwijnen. Bobby is een Afro-Afrikaan, Jessica is een blanke tiener en de dochter van schatrijke, invloedrijke ouders. Omdat er te veel twijfels waren omtrent de effectieve schuld van Bobby vond Maya dat ze hem onschuldig moesten verklaren. Haar stem was doorslaggevend. Nu, tien jaar later, wordt ze zelf ten onrechte beschuldigd van moord.
— Marita

Sfeer

*****

De laatste stem is een spannend verhaal. Het zet je aan om verder te lezen tot het einde. Het haalt ook de tegenstelling aan in Amerika tussen blank en zwart, wat het boek toevallig actueel maakt. Het is een boek dat aanzet tot nadenken.
— Marita

Schrijfstijl

*****

In De laatste stem verweeft Graham Moore een verdwijning van tien jaar geleden met een moord die nu plaatsvindt. Zijn schrijfstijl is helder, zodat je moeiteloos onderscheid kan maken tussen beide misdaden. Er komen vrij veel personages aan bod in het verhaal, maar het blijft gemakkelijk te volgen.
— Marita

Passage uit het boek

‘Ze gaf hem het biljet aan. Hij hield het met één hand vast terwijl hij het met de vingertoppen van de andere zachtjes aanraakte.
Maya deed een pas naar achteren. ‘Hoelang woont u hier al?’
‘Acht jaar.’ Hij zweeg even. ‘Misschien iets langer.’
‘Kende u Bobby Nock?’
‘Die kerel die dat meisje heeft vermoord?’
‘Denkt u dat hij haar heeft vermoord?’
‘Dat heeft hij me zelf verteld.’
Maya keek hem lang en streng aan. ‘Heeft Bobby Nock – Hank – verteld dat hij Jessica Silver heeft vermoord?’
Hank legde het biljet op het aanrecht. ‘Wil je dat ik zeg dat hij me dat heeft verteld?’

Leesvoorschrift

Op een regenachtige zomernamiddag, met een kopje koffie bij de hand.

Voor vrouwen of mannen?

vrouw-of-man

50%

50%

Hoe dik is de pil?

302 pagina’s
dikke-pil

Ook gelezen? Hoeveel sterren krijgt dit boek van jou?

 


boekiewoogie-beeldmerk+ Er zijn nog geen reacties

Reactie toevoegen

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.