Recensie: Gretchen Rubin – Sensationeel leven

Recensie: Gretchen Rubin – Sensationeel leven


Een nieuwe ontdekkingsreis van de bestsellerauteur van Het Happiness Project: op zoek naar een leven met meer energie, creativiteit, geluk en liefde door je te richten op je vijf zintuigen.
Tijdens deze reis ontrafelt Rubin de mysteries van de zintuigen, en ontdekt ze welk plezier ze je geven en hoe ze je helpen bij een gelukkiger en mindful leven.
Rubin onderzoekt wat de kracht is van in het nu leven, aan de hand van wetenschap, filosofie, literatuur en haar eigen ontdekkingen.
Sensationeel leven is een verhaal dat je opslokt, vol wijsheden, inzichten en praktische suggesties over hoe je je zintuigen aanscherpt en leeft vanuit positieve energie.

ISBN: 9789400515772  – Lev Uitgevers – Aantal pagina’s: 333 – Non-fictie


*****

3 van de 5 sterren — Kaylee


Start scrollen!

Vanaf hier weet je binnen één minuut of dit boek bij je past.

Recensie in één zin

Sensationeel leven maakt je bewust van het feit dat jouw zintuigen een enorme invloed hebben op je manier van leven.’

Wat heb ik aan dit boek?

*****

Op de kaft van het boek staat de volgende slogan: Een reis door onze vijf zintuigen voor meer geluk en verwondering. Dit beschrijft het boek echt precies. Gretchen is van mening dat je creatiever, energieker en gelukkiger bent wanneer je optimaal gebruik maakt van je zintuigen. Om dit te onderzoeken gaat ze op ontdekking. Ze haalt veel informatie op over dit onderwerp en start haar eigen onderzoek. Zo gaat ze bijvoorbeeld iedere dag naar het Metropolitan Museum of Art. Hier bekijkt ze de ene keer een kunstwerk, gaat de andere keer in de hal van het museum zitten of bezoekt het museumrestaurant. Hierbij probeert ze zich bewust te focussen op haar zintuigen.
Ook luistert ze in haar dagelijks leven meer naar haar zintuigen: ze probeert bewust te kijken, te horen, te voelen, te ruiken en te proeven.
Gretchen ontdekt dat ze veel meer aandacht heeft voor dingen, vooral ook kleine dingen. Ze merkt dingen op, wordt bewuster en leeft meer in het nu. Ook geniet ze meer van dingen en is opmerkzamer.

Ik ben van mening dat dit boek je als lezer een reminder geeft om bewuster te leven. We zijn allemaal druk en vaak niet bezig met onze omgeving. Juist door hier aandacht voor te hebben en hierbij je zintuigen te gebruiken, wordt je je bewust van de mooie en leuke dingen.
— Kaylee

Schrijfstijl

*****

Gretchen heeft een goed leesbaar boek geschreven. Ze heeft zich enorm verdiept in de wetenschap achter de zintuigen en deelt deze informatie op een heldere manier. Daarnaast wisselt ze dit af met haar eigen ervaringen, wat het verhaal een goede combinatie maakt. Ik heb het boek dan ook gemakkelijk uitgelezen.
— Kaylee

Passage uit het boek

‘Materiele verlangens hebben een spiritueel aspect, en de museumwinkel is een uiting van het menselijke verlangen om aan te raken, om te kopen, om te onthouden. Wanneer we iets zien wat we mooi vinden, willen we het houden, er een foto van maken, er een stukje van afbreken of het aan anderen laten zien. Het is makkelijk om neerbuigend te doen over koelkastmagneten, maar iedere pelgrim, wil een sint-jakobsschelp mee naar huis nemen.
De museumwinkelvariant mag dan misschien een slap aftreksel zijn, maar het is ook hoe we een kunstwerk in onze eigen handen houden. Het is bezit van iets, of van een replica ervan, verandert onze verhouding ermee.’

Voor wie is dit boek?

Wanneer je geïnteresseerd bent in de werking en kracht van je zintuigen, dan is Sensationeel leven zeker een aanrader voor je om te lezen.
— Kaylee

Voor vrouwen of mannen?

vrouw-of-man

50%

50%

Hoe dik is de pil?

333 pagina’s
dikke-pil

Ook gelezen? Hoeveel sterren geef jij dit boek?

 


boekiewoogie-beeldmerk+ Er zijn nog geen reacties

Reactie toevoegen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.