Recensie: Hal Hershfield – Je toekomst is nu

Recensie: Hal Hershfield – Je toekomst is nu


We willen allemaal een geweldige toekomst. Waarom lukt het ons dan toch zo vaak niet om de beste keuzes voor de lange termijn te maken, zoals gezond eten, voldoende sparen, regelmatig sporten of flossen?

In Je toekomst is nu deelt psycholoog en gedragswetenschapper Hal Hershfield zijn baanbrekende onderzoek waaruit blijkt dat we vaak geneigd zijn om te kiezen voor onmiddellijke bevrediging van onze behoeftes, ook al gaat dat ten koste van onze gezondheid en ons welzijn op de lange termijn. Hershfield helpt je om te ontdekken welke mentale fouten je vaak maakt als je over de toekomst denkt, en laat zien hoe je verbinding kunt maken met je toekomstige zelf, zodat je leven later én nu beter wordt.

ISBN: 9789400516250  – Uitgeverij Lev – Aantal pagina’s: 317 – Non-fictie


*****

3 van de 5 sterren — Kaylee


Start scrollen!

Vanaf hier weet je binnen één minuut of dit boek bij je past.

Recensie in één zin

‘In Je toekomst is nu licht uit dat de keuzes die je vandaag maakt, invloed hebben op nu en de toekomst.’

Wat heb ik aan dit boek?

*****

Je toekomst is nu gaat vooral over de keuzes die je maakt in je leven. We zijn psychologisch geneigd om keuzes te maken die ons direct resultaat opleveren, zoals geluk of bevrediging. Volgens Hal Hershfield is het echter ook heel belangrijk om keuzes te maken die iets opleveren voor later.

In dit boek neemt hij je als lezer mee in zijn onderzoek naar keuzes. Waarom maken we een bepaalde keuze, vaak voor de korte termijn? En waarom is het juist ook belangrijk om te kijken naar de toekomst? Hierbij gaat hij dieper in op je toekomstige zelf, de versie die jij graag ziet of al voor je ziet. De keuzes die je maakt hebben invloed op dit beeld. Het thema dat vooral centraal staat is sparen.
— Kaylee

Schrijfstijl

*****

Hal heeft een fijne schrijfstijl, maar toch kwam ik niet erg gemakkelijk door dit boek. Het is zeker interessante materie, maar soms haakte ik volledig af. Het heeft dan ook een tijdje geduurd voordat ik dit boek uitgelezen had.
— Kaylee

Passage uit het boek

‘We worden er regelmatig aan herinnerd dat we moeten sparen voor morgen. In zekere zin is dat de kernboodschap van dit boek. Maar zoals Richards het zegt, is het maar één zijde van de medaille: ‘Vergeet de andere kant niet: uitgeven ten behoeve van morgen. Want in de verre toekomst heb je niet alleen geld nodig. Als we alleen voor morgen leven, ontzeggen we ons toekomstige zelf de herinneringen, ervaringen, vrienden en familie die ons helpen het leven de moeite waard te maken.’’

Voor wie is dit boek?

Maak je vaak keuzes die je direct bevrediging of geluk opleveren en wil je wat meer gericht zijn op de toekomst? Dan is dit boek iets voor jou om te lezen.
— Kaylee

Voor vrouwen of mannen?

vrouw-of-man

50%

50%

Hoe dik is de pil?

317 pagina’s
dikke-pil

Ook gelezen? Hoeveel sterren geef jij dit boek?

 


boekiewoogie-beeldmerk+ Er zijn nog geen reacties

Reactie toevoegen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.