Recensie: Holly Black & Cassandra Clare – Magisterium 2 – De Koperen Vuist

Recensie: Holly Black & Cassandra Clare – Magisterium 2 – De Koperen Vuist


Call’s zomervakantie lijkt niet op die van andere kinderen. Zijn beste vriend is een wolf, Brutus genaamd, van wie zijn vader vermoedt dat hij kwade bedoelingen heeft. Wanneer Call ontdekt dat zijn vader hen probeert te vernietigen, vlucht hij naar het Magisterium: de school waar kinderen worden opgeleid tot machtige tovenaars. Maar daar is het leven niet gemakkelijker als blijkt dat De Alkahest – een koperen handschoen die tovenaars van hun magie scheidt – is gestolen. In hun zoektocht naar de dader, trekken Call en zijn vrienden Aaron en Tamara de aandacht van gevaarlijke vijanden, en komen ze steeds dichter bij de waarheid.

ISBN: 9789048834730 – Uitgeverij Moon – Aantal pagina’s: 293 – Fantasy


*****

4 van de 5 sterren – Suzanne


Start scrollen!

Vanaf hier weet je binnen één minuut of dit boek bij je past.

Recensie in één zin

‘In het tweede boek van de Magisterium serie slaan we met Call op de vlucht voor het lot.’

Hoofdpersonages

*****

Callum Hunt is terug en begint aan zijn tweede jaar op het Magisterium. Hij is vastbesloten om te bewijzen dat hij goed is en natuurlijk wil hij zijn vrienden Aaron en Tamara beschermen. Call’s vader Alastair is terug in een gevaarlijke rol en ook Jasper de Winter is van de partij. Ook al was hij niet uitgenodigd. Ook ontmoet je andere vrienden en familieleden van onze jonge helden.
— Suzanne

Sfeer

*****

Het boek is zowel grappig als spannend. De kleurrijke karakters zijn sympathiek en de wereld van het Magisterium brengt magie tot leven op een eigenaardige, maar fascinerende manier.
— Suzanne

Schrijfstijl

*****

De schrijfsters hebben een duidelijke en simpele schrijfwijze die steunt op sterke dialoog. Het leest makkelijk weg, dit is mijn favoriete boek uit de serie tot nu toe. Het is ontzettend spannend, het boek weet je aandacht goed vast te houden in het moment.
— Suzanne

Passage uit het boek

‘Call.’
Bliksemsnel draaide Call zich om. In de deuropening stond zijn vader, aangekleed, alsof hij niet van plan was binnenkort te gaan slapen. Hij had zijn bril op. Hij zag er vreselijk normaal uit, en een beetje triest. Ongelovig staarde Call naar de hand die zijn vader hem toestak.
‘Call dit is niet wat je denkt…’
‘Zeg me dat jij Brutus hier niet hebt opgesloten,’ zei Call zacht. ‘Zeg me dat deze spullen niet van jou zijn.’
‘Ik was niet degene die Brutus heeft vastgeketend.’ Het was de eerste keer dat Alastair ‘Brutus’ zei en niet ‘dat beest’. ‘Maar mijn plan is noodzakelijk, Call. Het is voor jou, voor je eigen bestwil. Er lopen verschrikkelijke mensen rond op deze wereld en ze zullen je verschrikkelijke dingen aandoen. Ze zullen je gebruiken. Dat kan ik niet toestaan.’

Leesvoorschrift

Dit boek kun je het beste lezen op een regenachtige avond.
Het boek is het best te combineren met een sapje.

Voor vrouwen of mannen?

vrouw-of-man

50%

50%

Hoe dik is de pil?

293 pagina’s
dikke-pil

Ook gelezen? Hoeveel sterren krijgt dit boek van jou?

 


boekiewoogie-beeldmerk


+ Er zijn nog geen reacties

Reactie toevoegen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.